Teleurstellend verlies in uitwedstrijd

Olympia'28 onderuit in Friesland

De eerste uitwedstrijd in Friesland deze competitie is is voor Olympia'28 verloren gegaan. Zaterdag 18 november 2023 gingen de Hasselters met 2-0 de bietenbrug op in Delfstrahuizen. Onder zware omstandigheden kon Olympia'28 onvoldoende vuist maken tegen de Friezen.

Dat de twee voornaamste Hasselter doelpuntenmakers Brian Snijder en Wouter Linde niet van de partij waren hielp niet mee. Tot uitgespeelde kansen kwam Olympia'28 moeizaam. De tegenstander sloeg via Bakker tweemaal toe in de 2e helft. De eerste keer met een rebound na een gestopte vrije trap door Martijn Glastra. De tweede keer na een vrije doortocht in de 67e minuut nadat de Hasselter verdediging een uittrap van de Friesche keeper niet goed verwerkte. Olympia'28 probeerde het daarna wel, maar het mocht niet meer baten.

Valéry Leusink kwam met een fraai afstandschot het dichtste bij, maar deze plofte helaas op de lat. In de slotfase kreeg Olympia'28 nog een strafschop toebedeeld, maar deze werd teruggedraaid vanwege buitenspel. En daarmee kwam de einduitslag van 2-0 op de borden. Een teleurstellend verlies voor de Hasselters.

2023-11-20 10:45:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.