advertentie

Team FO verkeer doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval

Automobilist overleden na ernstig verkeersongeluk op Hasselterweg (N377)

Bij een ernstig ongeluk op de Hasselterweg (N377) tussen De Lichtmis en Hasselt is donderdagavond 21 september 2023 een automobilist overleden. De andere automobilist is naar het ziekenhuis gebracht. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten massaal uit. Het ongeval tussen twee voertuigen vond plaats, iets na 18.00 uur. De weg is lange tijd afgesloten geweest.

LEES MEER... | DONDERDAG, 21.09.23
advertentie

KNMI waarschuwt voor zeer zware windstoten en veel regen

Veiligheidsregio IJsselland: 'Ga je pad? Wees dan voorzichtig!'

 Veiligheidsregio IJsselland: 'Ga je  pad? Wees dan voorzichtig!'

Veiligheidsregio IJsselland: 'Ga je pad? Wees dan voorzichtig!'© DKN | SamDV

Het KNMI waarschuwt vandaag, woensdag 5 juli 2023, voor zeer zware windstoten en veel regen. Voor de provincies Noord-Holland, Flevoland, Friesland en in het IJsselmeergebied geldt zeer zware windstoten van 100-120 km/u. Hiervoor is een code rood, weeralarm, van kracht. In Overijssel, Drenthe en Groningen en het Waddengebied staat een code oranje uit. Ga je op pad? Wees dan voorzichtig. Bij acuut gevaar bel je 112. Geen spoed, maar wel brandweer ter plaatse nodig? Bel dan gratis 0900 - 0904. Dat meldt Veiligheidsregio IJsselland op Twitter.

LEES MEER... | WOENSDAG, 05.07.23
advertentie

Brandweer laat leegstaande boerderij gecontroleerd uitbranden

Geen asbestgevaar na grote brand in Hasselt

De grote brand aan Schrijverswegje in Hasselt zondagmiddag 4 juni 2023 heeft geen asbestgevaar opgeleverd voor omwonenden. Dat heeft Veiligheidsregio IJsselland bekendgemaakt. Eerder op de middag moesten omwonenden binnen blijven en ramen en deuren dichthouden, omdat er een vermoeden was van asbest.

LEES MEER... | MAANDAG, 05.06.23
advertentie

Veiligheidsregio IJsselland geeft tips!

Tips voor een brandveilige feestmaand

December, de maand van de feestjes. Gezellig kerst vieren en vervolgens het oude jaar uitblazen om te beginnen aan 2023. Maar het is ook een periode van veel ongelukken met omvallende kaarsen, kerstbomen die vlam vatten, brandwonden bij gourmetten en feestkleding die vlam vat. Elk jaar krijgt de brandweer duizenden meldingen van brand in een woning en melden bijna 10.000 mensen zich met (ernstige) brandwonden in het ziekenhuis. Sta daarom ook even stil bij de risico’s. Veiligheidsregio IJsselland geeft tips!

LEES MEER... | VRIJDAG, 09.12.22
advertentie

Brandweervrijwilliger wacht (eventueel) selectieproces

Bijna 80 sollicitaties na wervingscampagne voor vrijwilligers

De wervingscampagne 'watdoejijover4minuten’ was een groot succes! Van 17 oktober tot 20 november 2022 solliciteerden bijna 80 mensen naar de functie van brandweervrijwilliger. De komende weken krijgen zij van Veiligheidsregio IJsselland te horen of ze door mogen naar het selectietraject.

LEES MEER... | DINSDAG, 29.11.22
advertentie

Meerdere informatieavonden voor belangstellenden

Brandweer IJsselland zoekt vrijwilligers

Brandweer IJsselland is weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Vandaag is de campagne #watdoejijover4minuten gestart. Voor 26 posten in de regio zoeken we tachtig vrijwilligers. Van 17 oktober tot 20 november kan er gesolliciteerd worden naar de functie van brandweervrijwilliger voor een brandweerpost bij jou in de buurt.

LEES MEER... | DINSDAG, 18.10.22
advertentie

Veel rook door brand op Genemuider industrieterrein

Zeer grote brand aan Sisalstraat in Genemuiden

Een zeer grote brand heeft van woensdag op donderdag 14 juli 2022 gewoed bij een bedrijf aan de Sisalstraat in Genemuiden. De brandweer schaalde even na middennacht op van zeer grote brand naar GRIP 1. De brandweer is uitgerukt met meerdere tankautospuiten en hoogwerkers en kreeg daarbij assistentie van omliggende korpsen.

LEES MEER... | DONDERDAG, 14.07.22
advertentie

Op Zwarte Meer tussen Genemuiden en Kraggenburg

Hulpdiensten rukken massaal uit voor vliegtuigcrash

Hulpdiensten rukken massaal uit voor vliegtuigcrash

Hulpdiensten rukken massaal uit voor vliegtuigcrash© DKN | RDV

Op dinsdag 28 juni 2022, omstreeks 11.06 uur zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt voor een vliegtuigcrash in het Zwarte Meer tussen Genemuiden en Kraggenburg. De KNRM is met twee reddingsboten een zoekactie gestart. Tevens is de lifeliner aanwezig.

LEES MEER... | DINSDAG, 28.06.22
advertentie

Provinciale brandweerwedstrijden 2022

Brandweer Genemuiden eerste bij provinciale brandweerwedstrijden in Raalte

De provinciale brandweerwedstrijden hebben zaterdag 9 april 2022 plaatsgevonden in Raalte. Maar liefst acht brandweerposten uit de provincie namen deel aan de ABWC-wedstrijden. De brandweerinzet van het Genemuider vrijwilligerskorps was 'volgens het boekje'.

LEES MEER... | DINSDAG, 12.04.22

Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv)

Meer dan 8 miljoen geconstateerde verkeersovertredingen in 2021

Er zijn 8.024.118 verkeersovertredingen geconstateerd in 2021 op grond van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv). Dat is meer dan een jaar eerder, toen werden 7.779.461 verkeersboetes opgelegd onder meer voor te hard rijden, door rood licht rijden en handheld bellen. Voor die laatste overtreding is ook door de inzet van nieuwe handhavingsmiddelen het aantal boetes toegenomen. De stijging van het aantal verkeersboetes in 2021 ten opzichte van 2020 blijkt uit het jaaroverzicht Wahv 2021. Die stijging zal mede komen doordat er meer mensen de weg op zijn gegaan ten opzichte van 2020. In dat jaar werd namelijk voor het eerst de oproep van de overheid gedaan om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege corona.

LEES MEER... | DONDERDAG, 31.03.22

TEKSTADVERTENTIES