Genemuiden maakt ereteken: boog van twee waterstralen

Korpsen herdenken omgekomen brandweercollega’s

Korpsen herdenken omgekomen brandweercollega’s

Korpsen herdenken omgekomen brandweercollega’s© Veiligheidsregio IJsselland

Korpsen in heel het land maakte zaterdag 15 juni 2024 om één uur ‘s middag het ereteken: een boog van twee waterstralen die elkaar op tien meter hoogte treffen. Daarmee herdacht de brandweer de brandweercollega’s die vanaf 1945 zijn omgekomen tijdens of door hun werk voor de brandweer.

LEES MEER... | MAANDAG, 17.06.24
advertentie

Voorzitter Mellenberg blij met gift van IJsselland

Brandweer doneert duikapparatuur aan Stichting Waterlicht

Een tweede leven voor de duikapparatuur van de brandweer. Woensdag 1 mei 2024 overhandigde Veiligheidsregio IJsselland haar oude duikapparatuur aan Stichting Waterlicht. Met dit materiaal biedt de stichting zwem- en duiklessen aan voor (oud-) hulpverleners van onder andere brandweer, politie, zorgsector en Defensie.

LEES MEER... | DONDERDAG, 02.05.24
advertentie

Meer brandweerdekking en structurele verhoging van opleidingsbudget

Extra impuls voor brandweerzorg in Veiligheidsregio IJsselland

De brandweerzorg staat er in IJsselland goed voor, maar heeft ook aandachtspunten. Daarom willen we als veiligheidsregio investeren in onze brandweerorganisatie. Om zo als hulpverleningsorganisatie ook in de toekomst de gewenste dienstverlening te blijven leveren. Het algemeen bestuur van Veiligheidsregio IJsselland, bestaande uit de burgemeesters van alle elf gemeenten, stemde daarom op woensdag 27 maart in met de voorstellen die dit mogelijk maken.

LEES MEER... | DONDERDAG, 28.03.24
advertentie

Zichtbaar en herkenbaar

Crisisorganisatie Veiligheidsregio IJsselland zichtbaar in groen

Crisisorganisatie Veiligheidsregio IJsselland zichtbaar in groen

Crisisorganisatie Veiligheidsregio IJsselland zichtbaar in groen© Veiligheidsregio IJsselland

De crisisorganisatie van Veiligheidsregio IJsselland beschikt sinds kort over groene voorrangsvoertuigen met blauw-witte striping. De bestuurders zijn officieren van dienst Bevolkingszorg en Communicatie. Hun taken binnen de crisisorganisatie liggen op het terrein van opvang en verzorging van mensen tijdens (brand)incidenten, rampen of crises en informatie verstrekken aan publiek en pers.

LEES MEER... | DINSDAG, 09.01.24
advertentie

Burgernetactie Genemuiden afgerond

Overval in Genemuiden, politie verspreidt signalement

In verband met een overval in Genemuiden op woensdagavond 3 januari 2024 zoekt de politie een man, breed postuur, ongeveer 30 jaar oud, 1.80 m. lang, zwart regenpak met drie witte strepen op de borst en gouden (plastic) tas bij zich. 

LEES MEER... | WOENSDAG, 03.01.24
advertentie

'Rondom carbidschieten geen bijzonderheden te melden'

Beheersbare jaarwisseling in Veiligheidsregio IJsselland

De brandweer in IJsselland is vanaf 31 december 0.00 uur tot 1 januari 8.00 uur 47 keer uitgerukt voor incidenten. Dat heeft Veiligheidsregio IJsselland bekendgemaakt. In regio IJsselland kijken de hulpverleners van de brandweer terug op een goede sfeer. In Raalte, Diepenveen en Zwolle werd de brandweer ingezet op enkele grotere woningbranden. Daarnaast waren er enkele kleine branden in onder andere containers. Op sommige plekken in de regio werd de jaarwisseling al eerder gevierd op zaterdag. Ook die dag zijn er geen noemenswaardige incidenten geweest. Er werden deze dagen geen meldingen gemaakt van agressie of geweld tegen brandweermensen.

LEES MEER... | DINSDAG, 02.01.24
advertentie

Burgemeester Bilder ondertekent samenwerkingsovereenkomst

Zwartewaterland sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem