advertentie

Overijssel steekt de handen uit de mouwen

Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart 2024

Op zaterdag 23 maart 2024 vindt de 22e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Dit is de grootste jaarlijkse voorjaarsschoonmaak waarbij straten, pleinen en parkjes worden ontzien van zwerfafval. Heel Overijssel wordt opgeroepen om op deze dag de handen uit de mouwen te steken door met elkaar zwerfafval op te ruimen. Want uiteindelijk schuilt er in iedereen een ‘Supporter van Schoon’.

LEES MEER... | DONDERDAG, 29.02.24
advertentie

Zondag 24 maart 2024, vanaf 19.00 uur

Uitvoering Matthäus Passion in Zwartsluis

Op zondag 24 maart 2024 (Palmzondag) wordt in Zwartsluis de Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd. De Matthäus-Passion vertelt het verhaal van Jezus' laatste dagen. Hij wordt verraden, berecht, gekruisigd en begraven. Uitvoering in de Hervormde kerk is met muzikale medewerking van het koor 'Canticum Zwartsluis´, Christiaan Lameris én het Van Wassenaer Consort.

LEES MEER... | DINSDAG, 27.02.24
advertentie

Triviant op vrijdag 8 maart 2024

Wie wint dit jaar de Triviantuil?

In d'Overtoom van Genemuiden vindt op vrijdag 8 maart 2024 Triviant plaats. Teams gaan de strijd met elkaar aan onder meer op kennis van aardrijkskunde, biologie en natuurkunde, geschiedenis, sport en ontspanning. Ook worden de teams aan de tand gevoeld over de lokale gebruiken. De uil werd voor het laatst uitgereikt in 2019.

LEES MEER... | WOENSDAG, 21.02.24
advertentie

Kinderactiviteiten in voorjaarsvakantie

Stripfiguren en bakvormpjes print je in 3D bij de Bibliotheek Zwartewaterland

In voorjaarsvakantie zijn er weer leuke kinderactiviteiten in de Bibliotheek Zwartsluis en Genemuiden. In de Bibliotheek Zwartsluis is het dan Stripweek met een Stripfigurenspeurtocht, de workshop ‘Print je eigen 3D-stripfiguur en de workshop ‘Maak je eigen Flip(strip)boekje. In de Bibliotheek Genemuiden is er de workshop ‘Print je eigen 3D-uitsteekvormpje’.

LEES MEER... | MAANDAG, 12.02.24
advertentie

Op dinsdag 12 maart 2024

Informatieavond in Genemuiden over hoogbegaafdheid bij kinderen

Op dinsdag 12 maart 2024 is er in Genemuiden een informatieavond over hoogbegaafdheid bij kinderen. “Hoogbegaafd zijn klinkt misschien leuk, maar als het niet herkend wordt, kan het tot serieuze problemen leiden. Dat willen we als gemeente voorkomen”, zegt wethouder Jan van der Poel. De gemeente Zwartewaterland organiseert de informatieavond samen met GelukkigHB , specialist in hoogbegaafdheid. De avond is bedoeld voor ouders, verzorgers, leerkrachten, professionals en andere betrokkenen van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Er zijn ervaringsdeskundige ouders aanwezig.

LEES MEER... | DONDERDAG, 08.02.24
advertentie

Warm welkom voor varend erfgoed in derde weekend van augustus 2024

Erfgoedtour LVBHB doet Hanzestad Hasselt aan

Erfgoedtour LVBHB doet Hanzestad Hasselt aan

Erfgoedtour LVBHB doet Hanzestad Hasselt aan© DKN | RDV

De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (kortweg LVBHB, opgericht in 1974), bestaat vijftig jaar! De grootste behoudsorganisatie voor varend erfgoed in Nederland zet zich in om oude bedrijfsvaartuigen te bewaren. Het jubileumjaar wordt door LVBHB onder meer gevierd met de Erfgoedtour: een lange vaartocht met start in Middelburg om vervolgens in het weekend van 16 en 17 augustus 2024 te eindigen in de Hanzestad Hasselt.

LEES MEER... | DONDERDAG, 08.02.24
advertentie

Plezier, sportiviteit en gezelligheid centraal op zaterdag 1 juni 2024

Derde editie Holland Verzekerd Voetbaltoernooi

Op zaterdag 1 juni 2024 staat het Holland Verzekerd Voetbaltoernooi op de kalender. Op dit regionale voetbaltoernooi voor lagere senioren (dames en heren) staat plezier, sportiviteit en gezelligheid centraal. De organisatie verwacht, evenals de twee voorgaande edities, ‘volle bak’ op Sportpark 't Hoenbroeck te Hasselt.

LEES MEER... | MAANDAG, 05.02.24

Met theatermaker Jovan Smilda

SCAB organiseert een cursus improvisatietheater

SCAB organiseert dit voorjaar de cursus 'improvisatietheater'. In drie workshops deelt theatermaker Jovan Smilda de deelnemers zijn kennis en kunde aan toneelimprovisatie: de vloer op gaan zonder vooropgezet script of regie. In deze workshops van 2,5 uur werkt Jovan aan de basisprincipes van het improviseren, gevolgd door diverse groepsimprovisaties. Theaterervaring is geen vereiste. Enthousiasme, lef en nieuwsgierigheid wel.

LEES MEER... | MAANDAG, 05.02.24

Bijzondere lezing op woensdag 7 februari 2024

Rivierjournalist én rasverteller Wim Eikelboom laat de IJssel door Sluuspoort stromen