advertentie

Lezing in handen van Historische Vereniging Hasselt

Wat gebeurde er in die meidagen van 1940?

Op 4 en 5 mei wordt de Tweede Wereldoorlog en haar slachtoffers herdacht. De bezetting en de bevrijding krijgen hierbij veel aandacht. Minder aandacht krijgen de 6 dagen van mei 1940. De kennis over deze belangrijke en ook dramatische episode van onze krijgsgeschiedenis lijkt bij nog maar weinig mensen aanwezig. Daarom houdt de Historische Vereniging Hasselt op dinsdag 24 oktober 2023 een lezing over deze episode. Tony Mouw vertelt deze avond over wat er landelijk gebeurde, maar ook met informatie over wat de impact op Hasselt was.

LEES MEER... | WOENSDAG, 20.09.23
advertentie

Activiteiten voor ouders en opvoeders!

Gemeente Zwartewaterland: Doe mee aan de Week van de Opvoeding!

In Zwartewaterland doen we weer mee aan de Week van de Opvoeding. Vanaf 2 oktober 2023 zijn er activiteiten voor ouders en opvoeders. “Je kunt je nu opgeven. Doe dat ook vooral!”, zegt wethouder Jan van der Poel. “Zo kunnen we jou ondersteunen. En tegelijk vragen we jouw hulp voor een nieuwe aanpak.”

LEES MEER... | MAANDAG, 18.09.23
advertentie

Henk van der Vegt, Elisa van den Berg en Drukkerijmuseum Meppel

‘De kip met de gouden eieren’ is nu te vinden bij Museum Schoonewelle

Altijd al op zoek geweest naar de beroemde ‘kip met de gouden eieren’. In Zwartsluis is deze nu te vinden in Museum Schoonewelle. Nieuwsgierig geworden? Breng dan een bezoek aan de nieuwe wisselexpositie van het museum op de tweede verdieping van Sluuspoort. Daar is deze populaire kip nu te vinden. Van maandag 18 september 2023 tot en met 6 januari 2024 wordt in Museum Schoonewelle een nieuwe wisselexpositie gehouden. Exposanten zijn Henk van der Vegt, Elisa van den Berg en Drukkerijmuseum Meppel.

LEES MEER... | VRIJDAG, 15.09.23
advertentie

Blauwalg nu ook in Hasseltse grachten

GrachtenZwemloop in Hasselt gaat door, maar zonder zwemmen!

De GrachtenZwemloop in Hasselt, van zaterdag 9 september 2023 gaat door, maar zonder het onderdeel 'zwemmen'. Wegens blauwalg is het verboden om in de grachten te duiken en te zwemmen. De deelnemers kunnen wel hardlopen. De afstanden en starttijden zijn als volgt: 13.00 uur: 1700 meter voor 9-12 jaar en 2.550 meter voor 13-17 jaar. 14.00 uur: 5.100 meter voor 18+ vrouwen, estafette en 18+ mannen. Het belooft een warme dag te worden, maar de organisatie zorgt voor extra waterpunten en sproeiers langs de route.

LEES MEER... | VRIJDAG, 08.09.23
advertentie

Organisatie in handen van SCEG en Horeca Genemuiden

Eerste lustrum voor de Gaellemuniger Bokkentocht

SCEG en Horeca Genemuiden vieren op vrijdag 6 oktober 2023 het eerste lustrum van de Gaellemuniger Bokkentocht. Dit jaar zijn er zes locaties met speciale bokbieren en heerlijke hapjes voor 30,00 euro per deelnemer, vanaf 18 jaar en ouder. De ticketverkoop sluit donderdag 5 oktober 2023 om 24.00 uur of indien eerder volgeboekt.

LEES MEER... | VRIJDAG, 08.09.23
advertentie

‘Levend Erfgoed’ op zaterdag 9 september 2023

Open Monumentendag in Zwartsluis

‘Levend Erfgoed’ is het thema van Open Monumentendag 2023. In Zwartsluis is het zaterdag 9 september 2023 dan ook een levendige boel. Niet alleen omdat Open Monumentendag wordt gehouden, maar ook omdat diezelfde dag de jaarlijkse Sloepenrace op het programma staat. Een bezoek aan beide ‘levendige’ evenementen is uitstekend te combineren.

LEES MEER... | WOENSDAG, 06.09.23
advertentie

Jop van Olst wint bij de kinderen

Wagenbouwgroep De Bongerd wint optocht 't Euifeest

Wagenbouwgroep De Bongerd wint optocht 't Euifeest

Wagenbouwgroep De Bongerd wint optocht 't Euifeest© DKN | HS

Wagenbouwgroep De Bongerd is zaterdag 2 september 2023 uitgeroepen tot winnaar van de allegorische optocht in Hasselt. De eerste prijs in de categorie kinderen ging volgens de jury naar Jop van Olst. De mannen van wagenbouwgroep De Tobbers gaan met pensioen, voor deze laatste keer haalden ze alle thema's van voorgaande jaren uit de kast.

LEES MEER... | ZATERDAG, 02.09.23
advertentie

Bezoek een bijzonder monument op 9 september 2023

Volop activiteiten tijdens Open Monumentendag in Zwartewaterland

Op zaterdag 9 september 2023 is de jaarlijkse Open Monumentendag. Historische locaties in de gemeente Zwartewaterland openen hun deuren voor het publiek. Er is veel te beleven voor jong en oud dankzij de inzet van vele vrijwilligers. De favorieten van wethouder Harrie Rietman zijn vooral de monumenten die iets zeggen over de wordingsgeschiedenis van ons gebied. “De waterstaatkundige monumenten, zoals sluizen en gemalen. Zonder deze monumenten zouden we het hier letterlijk niet droog hebben gehouden. Het fraaist vind ik dan de vrijwel oorspronkelijke monumenten die ook nog in werking zijn zoals ‘de Olde Mesiene’, het stoomgemaal aan de Kamperzeedijk. Prachtig!”

LEES MEER... | WOENSDAG, 30.08.23
advertentie

Thema 'Piraten' overtuigt juryleden meerdere malen 

't Euifeest: Stadsprijs 2023 naar De Marke in Hasselt

't Euifeest: Stadsprijs 2023 naar De Marke in Hasselt

't Euifeest: Stadsprijs 2023 naar De Marke in Hasselt© DKN | HS

De Marke 19 én De Marke 23 in Hasselt zijn dinsdag 29 augustus 2023 tijdens de traditionele straatversiering van 't Euifeest uitgeroepen tot winnaar. In categorie 1-10 deuren wonnen zij ook de felbegeerde Stadsprijs. "Piraten", is het winnende thema. De vakjury beoordeelde alle deelnemers op verlichting, geluid en beweging, originaliteit en algemene indruk.

LEES MEER... | DINSDAG, 29.08.23

Euifeest: Zaterdag 26 augustus t/m zondag 3 september 2023

Berry Gijze Team wint negende editie Euibattle Hasselt