advertentie

Afsluiting van memorabel voetbalseizoen!

Sc Genemuiden trots ondanks nederlaag tegen Excelsior Maassluis

Sc Genemuiden trots ondanks nederlaag tegen Excelsior Maassluis

Sc Genemuiden trots ondanks nederlaag tegen Excelsior Maassluis© Helmich Lubberts

Natuurlijk overheerste er na de verloren nacompetitiewedstrijd tegen Excelsior Maassluis teleurstelling Zo dichtbij maar de stap richting de 2e Divisie toch niet kunnen maken. Gestreden en verloren. In een seizoen waarin Sportclub Genemuiden boven zichzelf uitsteeg en als promovendus menigeen heeft verrast.

LEES MEER... | MAANDAG, 17.06.24
advertentie

DESZ - Be Quick 1887 1-3 (0-1)

DESZ degradeert naar vierde klasse

Op zaterdagmiddag 8 juni 2024 vond de eerste nacompetitiewedstrijd plaats voor DESZ 1. Be Quick 1887 uit Groningen is de tegenstander. Bij winst volgt een finalewedstrijd op 15 juni, bij verlies is het voorbij en degradeert de ploeg uit Zwartsluis naar de 4e klasse. De wedstrijd bleek uitstel van executie, want de Groningers liepen na negentig minuten voetbal uit naar een 1-3 zege. Daarmee degradeert DESZ naar de vierde klasse.

LEES MEER... | MAANDAG, 10.06.24
advertentie

SC Genemuiden - Blauw Geel '38 2-1 (2-1)

Sportclub Genemuiden-doelman Streutker pakt beslissende penalty tegen Blauw Geel '38

Sportclub Genemuiden-doelman Streutker pakt beslissende penalty tegen Blauw Geel '38

Sportclub Genemuiden-doelman Streutker pakt beslissende penalty tegen Blauw Geel '38© Helmich Lubberts

En opnieuw barstte Sportpark de Wetering in Genemuiden op zaterdag 8 juni 2024 bijna letterlijk uit zijn voegen. Sportclub Genemuiden doelman Hidde Streutker stopte de beslissende penalty en zorgde ervoor dat de groen-witten zich mogen gaan opmaken voor de allesbeslissende finales (2x) tegen Excelsior Maassluis, op weg naar de 2e Divisie.

LEES MEER... | MAANDAG, 10.06.24
advertentie

SC Genemuiden - VV TEC 5-1 (1-0)

Sportclub Genemuiden maakt korte metten met 100-jarige TEC

 Sportclub Genemuiden maakt korte metten met 100-jarige TEC

Sportclub Genemuiden maakt korte metten met 100-jarige TEC© Helmich Lubberts

De returnwedstrijd in de nacompetitie voor een plaats in de Tweede Divisie, zal Voetbalvereniging TEC in het jaar waarin ze hun 100-jarig jubileum vieren niet gauw vergeten. Een gretig Sportclub Genemuiden, wat boven zichzelf uitsteeg, bewees zich in ieder geval een goede dienst door het thuisduel met maar liefst 5-1 winnend af te sluiten.

LEES MEER... | MAANDAG, 03.06.24
advertentie

Eerste nacompetitiewedstrijd voor Sluzigers op 8 juni 2024

DESZ moet zich opmaken voor de nacompetitie door verlies tegen FC Meppel

Op een afgeladen Sportpark de Cingellanden in Zwartsluis waren zaterdag 25 mei 2024 de belangen voor beide teams groot. Zo speelde DESZ voor lijfsbehoud en kon tegenstander FC Meppel kampioen worden en promoveren naar de tweede klasse.

LEES MEER... | MAANDAG, 27.05.24
advertentie

Hasselters spelen met 2-2 gelijk tegen Vv Tollebeek

Olympia'28 heeft handhaving nog in eigen hand

Olympia'28 heeft handhaving nog in eigen hand

Olympia'28 heeft handhaving nog in eigen hand© Jan Bruins

Vv Olympia'28 heeft zaterdag 18 mei 2024 op sportpark 't Hoenbroeck met 2-2 gelijkgespeeld tegen Vv Tollebeek. Door het gelijkspel moeten de Hasselters handhaving alsnog op de laatste speeldag bewerkstelligen. 

LEES MEER... | DINSDAG, 21.05.24
advertentie

Sluzigers blijven tegen Sc Rouveen steken op 0-0

DESZ wacht zaterdag alles of niets wedstrijd tegen FC Meppel

De wedstrijd tegen Sc Rouveen is zaterdag 18 mei 2024 voor DESZ teleurstellend geëindigd in een 0-0. Door het gelijke spel is DESZ nog steeds niet zeker van handhaving in de derde klasse. Het blijft daardoor tot aan de laatste speeldag spannend of de Sluzigers zich weten te handhaven. Zaterdag 25 mei 2024 is de laatste wedstrijd thuis tegen koploper FC Meppel. Voor DESZ is er alles aan gelegen om FC Meppel van het kampioenschap af te houden om zo zelf handhaving in de Zaterdag 3e klasse D veilig te stellen.

LEES MEER... | DINSDAG, 21.05.24

SC Genemuiden - USV Hercules 2-1 (1-1)

Op de valreep winst voor Sc Genemuiden in aantrekkelijk duel met USV Hercules

Op de valreep winst voor Sc Genemuiden in aantrekkelijk duel met USV Hercules

Op de valreep winst voor Sc Genemuiden in aantrekkelijk duel met USV Hercules© Helmich Lubberts

Met een 2-1 overwinning op USV Hercules zorgde Sportclub Genemuiden in de laatste thuiswedstrijd in de 3e Divisie A voor een mooie seizoensafsluiting. De toeschouwers kregen in ieder geval een vermakelijke pot voetbal te zien. Met twee voetballende ploegen die vol voor de winst gingen.

LEES MEER... | DINSDAG, 21.05.24

DESZ - Elim 2-1 (0-0)

DESZ nadert lijfsbehoud na cruciale driepunter tegen Elim

DESZ wist zaterdag 11 mei 2024 de overwinning te behalen in een cruciale wedstrijd voor lijfsbehoud. De strijd tegen Elim was intens, met kansen over en weer, maar het was de vastberadenheid van DESZ die uiteindelijk de doorslag gaf. Ingmar Lassche zette DESZ na rust op 1-0. DESZ verzuimde de voorsprong goed uit te spelen en leed constant slordig balverlies. Het was Elim dat steeds gevaarlijker werd. Dat resulteerde ook verdiend in de 1-1. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door aanvoerder Boertien binnengekopt bij de tweede paal.

LEES MEER... | MAANDAG, 13.05.24

HSC ’21 - SC Genemuiden 1-1 (0-0)

Sportclub Genemuiden blijft steken op gelijkpel tegen HSC ’21

Sportclub Genemuiden blijft steken op gelijkpel tegen HSC ’21

Sportclub Genemuiden blijft steken op gelijkpel tegen HSC ’21© Helmich Lubberts

Met de wetenschap dat koploper RKAV Volendam afgelopen weekend kansloos met 4-0 tegen Hercules verloor begon Sportclub Genemuiden aan de wedstrijd tegen HSC '21. Bij een winstpartij zou de achterstand opnieuw twee punten bedragen en was alles immers weer mogelijk. Toch zou Sportclub Genemuiden niet profiteren van de misstap die koploper RKAV Volendam maakte. In een matig duel wisten beide teams elk één keer te scoren en eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijke stand.

LEES MEER... | MAANDAG, 13.05.24

TEKSTADVERTENTIES