Houd de weers- en verkeersinformatie nauwlettend in de gaten

Code oranje in Nederland vanwege zware onweersbuien

Het KNMI heeft dinsdag 9 juli 2024 code oranje afgegeven voor zware onweersbuien mét windstoten, die vanaf het einde van de middag over het land trekken. Door blikseminslag, wateroverlast (hagel) en/of het omwaaien van voorwerpen en/of bomen kan er schade, en veel overlast ontstaan. Vooral voor buitenactiviteiten kunnen deze onweersbuien gevaarlijk van aard zijn. Het weerinstituut geeft daarom code oranje af. Voor wie vandaag de weg op gaat, houd de weers- en verkeersinformatie nauwlettend in de gaten.

LEES MEER... | DINSDAG, 09.07.24
advertentie

Overijssel, Drenthe en Groningen en het Waddengebied code oranje

Vanochtend in het noordwesten code rood voor storm Poly

Woensdagochtend 5 juli 2023 komen er in de provincies Noord-Holland, Flevoland, Friesland en in het IJsselmeergebied zeer zware windstoten voor van 100-120 km/u, hiervoor is een code rood, weeralarm, van kracht. In Overijssel, Drenthe en Groningen en het Waddengebied staat een code oranje uit. In de eerste helft van de middag neemt de wind weer af. De wind waait uit het westen. Hierdoor kunnen aanzienlijke schade en zeer gevaarlijke situaties ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen.

LEES MEER... | WOENSDAG, 05.07.23
advertentie

Uitzonderlijke weersituatie met kans op schade

KNMI: Code geel vanwege zware windstoten

Vanaf woensdagochtend 5 juli 2023 zijn er langs de zuidwestkust van Nederland zware windstoten mogelijk van 75-90 km/uur. Het gebied met zware windstoten verplaatst zich in de loop van de ochtend/middag noordoostwaarts over Nederland. Ook elders kunnen zware windstoten voorkomen, plaatselijk tot 100 km/uur. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder van de 'zware windstoten' ondervinden. Volg de actuele weerberichten en waarschuwingen!

LEES MEER... | DINSDAG, 04.07.23
advertentie

Hitteplan actief

Code oranje: Dinsdag zeer hoge temperaturen in Nederland

Vandaag, dinsdag 19 juli 2022 zijn in het noorden temperaturen van 32-36°C mogelijk. In het midden en zuiden geldt vanaf het einde van de dinsdagochtend tot in de avond code oranje voor zeer hoge temperaturen, met maximumtemperaturen van 38-39°C. Woensdag wordt de warmte verdreven. In het oosten kan het dan nog 30°C worden.

LEES MEER... | DINSDAG, 19.07.22
advertentie

Volg de actuele weerberichten en waarschuwingen!

KNMI: Gladheid door winterse buien en sneeuw

Vanaf vanmiddag, donderdag 31 maart 2022 kunnen winterse buien plaatselijk voor gladheid zorgen. Later in de middag kan het in het noordoosten glad worden door sneeuwval. In de avond breiden sneeuw en gladheid zich uit over de rest van het land, In Limburg gebeurt dit pas rond middernacht. Met name het wegverkeer kan hinder ondervinden van de gladheid. Volg de actuele weerberichten en waarschuwingen!

LEES MEER... | DONDERDAG, 31.03.22
advertentie

Hoge waterstand zorgde voor aangescherpte aandacht

WDODelta: Waterstand in de Vecht weer normaal

Zondagochtend 27 februari 2022 constateerden WDODelta dat de waterstand in de Overijsselse Vecht normale waarden heeft bereikt. De uiterwaarden Zwarte Water en Vecht betreffen het geheel aan uiterwaarden ten noorden van Zwolle waar de Overijsselse Vecht samenstroomt met het Zwarte Water. 'De hoge waterstand in de Vecht zorgde afgelopen dagen voor aangescherpte aandacht van de experts van het waterschap. Dat deden medewerkers door de dijk tweemaal daags de inspecteren. Deze inspectie is niet meer nodig.' Dat meldt WDODelta.

LEES MEER... | MAANDAG, 28.02.22
advertentie

Volg de actuele weerberichten en waarschuwingen!

Vrijdag 18 februari 2022 code oranje in bijna hele land

Op vrijdagmiddag 18 februari 2022 geldt bijna voor het hele land, met uitzondering van Limburg, code oranje. In het noorden van het land komen zware windstoten voor van 75-80 km/uur. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden en hiervoor staat code geel uit. De wind komt uit een westelijke richting. Later vanmiddag en vanavond neemt de wind af. Vanaf vrijdagmiddag gaat het opnieuw hard waaien. Dan worden boven land zeer zware windstoten verwacht van 100-120 km/uur, in de kustgebieden tot 130 km/uur en aan de noordwestkust en op de Wadden mogelijk nog iets hoger.

LEES MEER... | DONDERDAG, 17.02.22

Volg de actuele weerberichten en waarschuwingen!

Code oranje: Vanochtend (zeer) zware windstoten

In het westen en noordwesten komen zware windstoten voor. Deze breiden zich de komende uren over een groot deel van het land uit. Voor de tweede helft van de ochtend is voor het noordwesten een code oranje van kracht voor zeer zware windstoten van 90-110 km/u, aan zee en boven het IJsselmeer mogelijk tot ongeveer 120 km/u. Elders is er voor de ochtend en een deel van de middag een code geel van kracht voor windstoten van 75-100 km/u. Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen.

LEES MEER... | MAANDAG, 31.01.22

Volg de actuele weerberichten en waarschuwingen!

KNMI: Waarschuwing voor kans op gladheid en winterse buien

Het KNMI waarschuwt vanaf vanavond voor kans op gladheid op diverse wegen. Om die reden is vrijdagavond 7 januari 2022 code geel van kracht. Tevens kan gladheid ontstaan door het overtrekken van enkele winterse buien. De gladheid zal in de tweede helft van zaterdagochtend verdwijnen.

LEES MEER... | VRIJDAG, 07.01.22

Volg de actuele weerberichten en waarschuwingen!

Code oranje: Kans op gladheid door ijzel

In het noorden en midden is er vanochtend lokaal kans op gladheid door ijzel of lichte winterse neerslag. Het verkeer kan hier hinder van ondervinden. De gladheid verdwijnt in de ochtend van het westen uit, in het noordoosten blijft de kans op gladheid tot in de middag bestaan.Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van gladde wegen.

LEES MEER... | DONDERDAG, 23.12.21

TEKSTADVERTENTIES