SC Genemuiden - SV Huizen 4-0 (1-0)

Sportclub Genemuiden herpakt zich en wint van Huizen

Sportclub Genemuiden herpakt zich en wint van Huizen© Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden heeft zich knap weten te herstellen na de nederlagen tegen IJsselmeervogels en Hercules. Na 90 minuten voetbal prijkte er zaterdag 14 september 2024 een 4-0 stand op het scorebord en werd het chagrijn van de afgelopen weken weggespoeld.

Al vroeg in de wedstrijd was het Gerben Kolk die met een hakje Sportclub Genemuiden op voorsprong zetten. Vanaf de rechterkant leek een schot van Rens van Benthem nergens uit te komen, maar bereikte via een tegenstander toch het hoofd van Maron Voorhuis. Deze kopte de bal door en het hakje van Kolk deed de bal in het net belanden. Deze treffer zou de opmaat zijn naar nog meer doelpunten al zouden deze pas in de tweede helft gaan vallen.

Het was in de eerste helft niet allemaal even goed wat Sportclub Genemuiden liet zien. Tegenstander Huizen speelde helemaal niet slecht en liet zien dat ze op een plek staan waar ze eigenlijk niet thuishoren. De vroege treffer kwam dan ook als geroepen, al bracht het niet direct de rust die Sportclub Genemuiden voor ogen had. Toch bleef Sportclub Genemuiden verdedigend fier overeind staan. Iets weggeven was er tegen Huizen niet bijen de kansen in de eerste helft waren dan ook minimaal voor de gasten. Voor de groen-witten gold eigenlijk hetzelfde; buiten het doelpunt van Kolk waren de mogelijkheden die het kreeg bijna op één hand te tellen.

Zo ging een kopbal van Maron Voorhuis naast en vlogen de ballen van Mike Reuvers en Rens van Benthem ruim over. Voor rust gebeurde er dan verder ook niet zoveel meer en tot doelpunten kwam het zeker niet.

Het moest in de tweede helft van de wedstrijd gebeuren. Sportclub Genemuiden had daarbij niets te klagen en het geluk aan zijn zijde, door een slippertje van de Huizer doelman Olivier Pabon. Een niet te hard schot van Mike Reuvers beoordeelde hij totaal verkeerd, dacht waarschijnlijk dat hij naast ging maar tot ontsteltenis van de doelman verdween de bal in het net en was het Sportclub Genemuiden die op een 2-0 voorsprong kwam. Dit tweede doelpunt noopte Huizen om een tandje bij te zetten, maar zoals zo vaak is het de tegenstander die dan meer ruimte krijgt. De kansen op meer doelpunten was dan ook groter voor de thuisclub dan voor de gasten. Sportclub Genemuiden handelde hier dan ook naar.

Het was Rutger Etten die eerst voor de 3-0 zorgde en slechts een paar minuten later was het opnieuw raak. De nimmer verzakende Rens van Benthem mocht ook zijn graantje meepikken. Met een vlammend schot bepaalde hij de eindstand op 4-0.

2024-09-16 09:06:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.