Hercules - SC Genemuiden 2-1 (0-1)

Sportclub Genemuiden geeft het opnieuw weg in slotfase

Sportclub Genemuiden geeft het opnieuw weg in slotfase© Justin Sangers.

Er zal de komende week nog wel heel wat nagepraat worden, want net als tegen IJsselmeervogels ging het in Utrecht tegen Hercules in de slotfase van de wedstrijd mis. Binnen 2 minuten boog Hercules de 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong en was het Sportclub Genemuiden die de wedstrijd verloor.

Na de euforie van afgelopen week tegen Meerssen in het KNVB-bekertoernooi was het Utrechtse Hercules de volgende tegenstander. Net als Sportclub wisten ook zij zich te plaatsen voor de volgende ronde door wedstrijd tegen Goes met 4-2 te winnen. Na het verlies vorige week tegen IJsselmeervogels was er voor Sportclub Genemuiden dus veel aangelegen om de wedstrijd in Utrecht te winnen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Hercules, na een overtreding van Marc Magan op Tim Pieters net buiten de zestien, was het diezelfde Pieters die met een vrije trap de thuisclub al op voorsprong had kunnen zetten. Zijn bal belandde echter in de muur en een vroege achterstand bleef Sportclub Genemuiden bespaard.

Na deze mogelijkheid voor Hercules was het aan de andere kant wel raak. Vanuit een hoekschop zou Sportclub Genemuiden de leiding nemen. Marc Magan bezorgde de bal bij de boomlange Berwout Beimers, die met zijn hoofd de bal hard raakte en doelman Pepijn Vonk het nakijken gaf en de 0-1 aantekende. Voor Marc Magan zou het één van zijn laatste acties zijn, want niet veel later zou hij met een hamstringblessure al vroegtijdig het veld moeten verlaten.

Na het eerste doelpunt bleef Sportclub Genemuiden aandringen. Het bleef de weg naar voren zoeken met als doel de marge van één doelpunt te vergroten. Dit lukte na een goed half uur spelen bijna, opnieuw was het Berwout Beimers die dicht bij een doelpunt was. Zijn bal leek op weg naar het doel te zijn, maar de doelpaal voorkwam dit.

Dit was voor Hercules het teken om een tandje bij te zetten. Het laatste kwartier van de wedstrijd was dan ook voor de Utrechtenaren. Eerst was er het afstandsschot van Tim Pieters die op formidabele wijze door doelman Hidde Streutker tot hoekschop werd verwerkt. Vervolgens bereikte de hoekschop die volgde Sel Bastmeijer, hij raakte de bal met zijn hoofd maar zag deze tot opluchting van Sportclub Genemuiden via de lat achter het doel verdwijnen. Voor rust zou er dan ook niet meer gescoord worden.

Na rust veranderde er verder niet zoveel. Sportclub Genemuiden leek zijn zaakjes op orde te hebben en het was aan Hercules om hier nog iets aan te veranderen. Maar ook nu waren het de groen-witten die het meest gevaarlijk waren. Het was Berwout Beimers die zich regelmatig voorin liet zien en het de Hercules verdedigers soms knap lastig maakte. Het afstandsschot van invaller Matthias Breman had ook zeker meer verdiend, maar door prima keeperswerk van Pepijn Vonk bleef Hercules een grotere achterstand bespaard.

De klok tikte ondertussen rustig verder. De 0-1 voorsprong stond nog steeds op het scorebord en niets leek de overwinning in de weg te staan. Tot aan de 89e minuut. Het lukte Sportclub Genemuiden nietom de bal weg te krijgen. In een wirwar van spelers was het de geheel vrijstaande Koen Vos die de bal kreeg en van dichtbij de bal in het net schoot. Maar bij deze gelijkmaker zou het niet blijven, want nog geen minuut later lag ook de tweede bal in het net voor de thuisclub. Bilal Amakran was de maker, hij deed Hercules juichen en Sportclub Genemuiden huilen.

2024-09-09 09:55:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.