advertentie

Eindelijk ruimte voor klimmen, klauteren, hutten bouwen en insecten zoeken!

Eerste groene schoolplein van Hasselt geopend

Eerste groene schoolplein van Hasselt geopend

Eerste groene schoolplein van Hasselt geopend© IKC De Hoeksteen

Op vrijdag 17 mei 2024 vond de feestelijke opening van Hasselts eerste groene schoolplein plaats. In de afgelopen maanden verschoot het schoolplein van IKC De Hoeksteen langzaam van kleur. Tegels maakten plaats voor bomen en struiken. Ouders, docenten, lokale ondernemers en de gemeente werkten samen om dit project tot een succes te maken. Het groene schoolplein is niet alleen toegankelijk voor kinderen van IKC de Hoeksteen, maar ook voor kinderen uit de buurt.

LEES MEER... | DINSDAG, 21.05.24
advertentie

Gedeputeerde Maurits von Martels steunt positieve publiekscampagne

Boeren en tuinders lanceren grootschalige publieksactie in Overijssel

Deze week zijn boeren en tuinders begonnen met een grootschalige publieksactie om hun waarde voor Nederland te tonen. Als onderdeel van deze actie worden meer dan 2500 spandoeken door het hele land verspreid, waarvan 339 in Overijssel. Het eerste spandoek in Overijssel werd aangeboden aan het college van Gedeputeerde Staten door de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO).

LEES MEER... | VRIJDAG, 17.05.24
advertentie

Huur- en samenwerkingsovereenkomst tussen partijen verloopt per 2025

Voortbestaan van De Veldschuur als regionaal educatiecentrum hangt aan zijden draadje

De huur- en samenwerkingsovereenkomst tussen de Stichting Vrienden van de Oldematen en Staatsbosbeheer loopt op 31 december 2024 ten einde. De stichting Vrienden van de Oldematen, exploitant van het educatiecentrum de Veldschuur, heeft besloten om alle nieuwe activiteiten op on-hold te zetten. "Het bestuur van de stichting heeft op dit moment geen overeenstemming bereikt met Staatsbosbeheer over de voortzetting van alle educatieve activiteiten in de Veldschuur, vanaf 1 januari 2025." Dat laten ze weten in een reactie op hun website.

LEES MEER... | WOENSDAG, 15.05.24
advertentie

Gwenda Beugeling (24) bij het clubgebouw in het zonnetje gezet

Motorclub Hasselt verwelkomt honderdste lid in jubileumjaar

Motorclub Hasselt verwelkomt honderdste lid in jubileumjaar

Motorclub Hasselt verwelkomt honderdste lid in jubileumjaar© MTC Hasselt

Een mooie mijlpaal in het bestaan van Motortoerlcub Hasselt! In hun jubileumjaar mocht de club het 100e lid inschrijven, Gwenda Beugeling. De 24 jarige motorrijdster is ook meteen het jongste lid van de vereniging. Afgelopen zaterdag werd zij in het zonnetje gezet bij het clubgebouw aan de Malcorpslaan.

LEES MEER... | MAANDAG, 13.05.24
advertentie

Bel-team aan vrijwilligers staat klaar!

Start Eindexamenklachtenlijn LAKS op 14 mei

Vanaf dinsdag 14 mei 2024 organiseert het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) de 36e editie van de eindexamenklachtenlijn (EEKL). De examenperiode is altijd een spannende tijd voor de bijna 191.210 examenkandidaten, die uitkijken naar hun diploma. 

LEES MEER... | DONDERDAG, 09.05.24
advertentie

Wethouder Maarten Slingerland voert de openingshandeling uit

Feestelijke opening van multifunctionele Sportkooi Zwartsluis

Feestelijke opening van multifunctionele Sportkooi Zwartsluis

Feestelijke opening van multifunctionele Sportkooi Zwartsluis© SamDV.NL

De feestelijke opening van de multifunctionele Sportkooi in Zwartsluis heeft hedenmiddag, in het bijzijn van de buurtsportcoaches, Jeugdsoos Esclusa, Jong Zwartewaterland en belangstellenden plaatsgevonden. De opening werd verricht door wethouder Maarten Slingerland (Sport- en Evenemententerreinen) van Zwartewaterland. Met de multifunctionele sportkooi realiseert de gemeente, met grote bijdragen van meedere sponsoren, een centrale sportlocatie in Zwartsluis. De sportkooi is gevestigd naast Jeugdsoos Esclusa, op de plek van de voormalige skatebaan. De sportkooi biedt verschillende sportmogelijkheden, zoals basketbal, hockey, voetbal, volleybal, trefbal en pannavoetbal.

LEES MEER... | WOENSDAG, 08.05.24

Website Genemuiden750jaarstad.nl online

Breed programma voor Genemuider jubileum: '750 Jaar Stad'

Breed programma voor Genemuider jubileum: '750 Jaar Stad'

Breed programma voor Genemuider jubileum: '750 Jaar Stad'© DKN | RDV

Met nog precies 250 dagen voor het jubileumjaar van Genemuiden, zet de organisatie achter 750 jaar Stad woensdag 8 mei 2024 de nieuwe website online. Dan zien Genemuidenaren dat maar liefst dertien werkgroepen een uitgebreid programma vol evenementen en activiteiten in 2025 voorbereiden. In september (2025, red.) staat bovendien een feestweekeinde gepland.

LEES MEER... | WOENSDAG, 08.05.24

Zwemseizoen 2024 van start

'Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start'

Vanaf woensdag 1 mei 2024 is officieel het zwemseizoen gestart. Reden voor Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) om ook weer te starten met het controleren van de waterkwaliteit van zwemplassen. Op Zwemwater.nl of in de zwemwaterapp staan de officieel aangewezen zwemwateren en is te zien waar men veilig en schoon kan zwemmen.

LEES MEER... | DONDERDAG, 02.05.24

Twee minuten stilte en vlaginstructie

Herdenking gevallenen op 4 mei in Zwartewaterland

Op zaterdag 4 mei 2024 worden op vier plaatsen in de gemeente Zwartewaterland de gevallen burgers en militairen herdacht die sinds 10 mei 1940, wanneer of waar ook ter wereld, in het belang van het Koninkrijk zijn gevallen en allen die door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen. De herdenkingen zijn tevens een bezinning op het heden en de toekomst van ons land en volk.

LEES MEER... | WOENSDAG, 01.05.24

In de nacht van 26 op 27 april 2024

Koningsdag start luidruchtig met traditionele brommernacht