advertentie

Oók samenwerkingsovereenkomst met gemeente Zwartewaterland

Regionale Kenniswerkplaats Onbegrepen Gedrag van start

Regionale Kenniswerkplaats Onbegrepen Gedrag van start

Regionale Kenniswerkplaats Onbegrepen Gedrag van start© GGD IJsselland

Afgelopen woensdag was bij Stichting Focus in Zwolle de startbijeenkomst van de Regionale Kenniswerkplaats Onbegrepen Gedrag IJsselland. Bestuurders van de betrokken organisaties ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst. Zij spraken daarmee de wens uit om de aanpak voor mensen met psychische kwetsbaarheid en onbegrepen gedrag te ondersteunen.

LEES MEER... | DONDERDAG, 21.09.23
advertentie

Voorlopige werktitel: 'Hasselt aan Zee'

Musicalgroep Hasselt start met nieuwe productie

In mei 2023 voerde Musicalgroep Hasselt voor het eerst een eigen geschreven productie uit. Deze musical, genaamd Onamé, werd uitgevoerd in de botenloods van de familie Boessenkool. De schrijversgroep, bestaande uit Ietje Pouw, Henk van Veldhuizen en Carla Aalbers, ontving veel lof, de ervaring smaakte naar meer en het schrijverscollectief besloot daarop aan de slag te gaan met het schrijven van een nieuwe productie. Deze productie heeft de voorlopige werktitel 'Hasselt aan Zee' meegekregen. 

LEES MEER... | DONDERDAG, 21.09.23
advertentie

Initiatievenmarkt op 6 november 2023 in het gemeentehuis

Gemeente op zoek naar gouden plannen voor een leefbaar Zwartewaterland

Inwoners met een plan dat goud waard is voor een leefbaar Zwartewaterland kunnen hun initiatief aanmelden voor één van de beschikbare leefbaarheidscheques. Uit de beste ideeën kiezen inwoners de winnaars van deze cheques. De winnaars worden bekendgemaakt op 29 januari 2024. "De afgelopen jaren hebben de leefbaarheidsplannen al zeer veel waardevolle initiatieven opgeleverd. Daar gaan we nu een vervolg aan geven", aldus burgemeester Eddy Bilder.

LEES MEER... | WOENSDAG, 20.09.23
advertentie

Van woensdag 20 september tot vrijdag 20 oktober 2023

Energiebespaarweken in Zwartewaterland van start

Om inwoners te helpen energie te besparen en te adviseren over het verduurzamen van hun woning organiseert de gemeente Zwartewaterland van woensdag 20 september tot vrijdag 20 oktober 2023 de Energiebespaarweken. Steeds meer inwoners zijn zich meer en meer bewust van hun energieverbruik, hoe ze hier slimmer mee om kunnen gaan en geld kunnen besparen. Van kleine aanpassingen zoals het vervangen van lampen voor ledlampen tot grote maatregelen zoals isoleren. Soms is het lastig te bepalen welke stappen je moet zetten om een start te maken en welke subsidieregelingen kunnen helpen dit te financieren. Tijdens de Energiebespaarweken krijgen inwoners de kans om zich uitgebreid te laten informeren.

LEES MEER... | WOENSDAG, 20.09.23
advertentie

Een kapotte radio of een computer die hapert?

Repaircafé in Hasselt opent na vakantie weer zijn deuren

Op donderdag 28 september 2023 begint het Repaircafé in de Bibliotheek Hasselt met een nieuw seizoen. Onder het mom ‘Weggooien? Mooi niet!’ krijgen computers, huishoudelijke apparaten en kleding een langer leven. Het Repaircafé is elke laatste donderdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur geopend.

LEES MEER... | DINSDAG, 19.09.23
advertentie

Burgemeester Bilder onthult coronaherdenkingsbanken in drie kernen

'Coronaherdenkingsbanken zijn een plek van troost en hoop'