advertentie

Zaterdag 19 oktober 2024, van 10.00 tot 16.00 uur

Museum Schoonewelle in Zwartsluis pakt uit op Vriendendag

Museum Schoonewelle in Zwartsluis pakt uit op Vriendendag© DKN | RDV

De jaarlijkse Vriendendag van Museum Schoonewelle wordt gehouden op zaterdag 19 oktober. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom om (opnieuw) kennis te maken met het museum en alle activiteiten die er plaatsvinden. Ook is het een mooie gelegenheid om 'vriend' te worden van het museum. Museum Schoonewelle is gehuisvest in Sluuspoort. Binnen de muren van het cultureel centrum aan de Handelskade zijn allerlei leuke dingen te zien en, vooral, te doen.

Hoewel de Vriendendag ooit een initiatief is geweest voor de donateurs van het museum worden dit jaar de deuren niet alleen voor de vele vrienden opengezet, maar voor iedereen die eens een kijkje wil komen nemen.

Natuurlijk kan de vaste natuurexpositie worden bezocht en er is momenteel ook een interessante en leerzame wisselexpositie te zien met als titel 'de Vogelschool'. Wie dat wil kan deze dag uilenballen pluizen, een nestkastje maken of een lezing van natuurkenner Arnold Lassche bijwonen. De nieuwe preparateur van het museum is aanwezig en laat zien hoe het prepareren van dieren in z'n werk gaat en wie dat wil mag daarbij de helpende hand uitsteken. Ook de Bieb Zwartsluis haakt in op deze afwisselende dag en biedt jeugd de kans kennis te maken met het tekenen met de 3D-pen, waarbij natuurlijk de natuur centraal staat.

De Vriendendag is gratis te bezoeken. De enige activiteit waar een bijdrage voor wordt gevraagd is het bouwen van het nestkastje. Die bijdrage geldt overigens alleen voor niet-vrienden. Zij betalen voor deelname vijf euro; voor vrienden van het museum is meedoen gratis. (www.beleefzwartsluis.nl)

2024-10-11 12:36:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.