advertentie

Op initiatief van Peurvereniging KIJG

Recordaantal jonge palingen uitgezet in Kampen en Zwartewaterland

Veertigduizend jonge palingen zijn zaterdag 20 april 2024 uitgezet in de IJssel, het Ganzendiep en het Zwartewater. Dat gebeurde op initiatief van Peurvereniging KIJG. De vereniging organiseert dit natuurproject ieder voorjaar in samenwerking met De Stadserven Kampereiland e.o., de gemeenten Kampen en Zwartewaterland en Stichting DUPAN.

LEES MEER... | MAANDAG, 22.04.24
advertentie

Thema Hemelvaart en Pinksteren

Niet-ritmische psalmzangavond met Genemuider bovenstem in Hasselt

Op zaterdag 18 mei 2024 is er niet-ritmische psalmzangavond met de Genemuider bovenstem in de Grote of St. Stephanuskerk van Hasselt. De avond staat onder leiding van Ds. D.W. Tuinier. Bart Kruithof gaat de samenzang begeleiden. Deuren open 19.00 uur. Aanvang concert 19.30 uur.

LEES MEER... | MAANDAG, 22.04.24
advertentie

Gevarieerd programma in meerdere talen

Zingend op reis door Europa met jubilerend vrouwenkoor LaMuze

Klein vrouwenkoor LaMuze uit Zwartsluis staat aan de vooravond van een feestelijk jubileumconcert. Op zaterdag 16 maart wordt het 12,5 jarig bestaan gevierd met een gevarieerd programma met veel zang en ook muziek. Het concert wordt gehouden in de Zomerkerk aan de Zomerdijk en begint om 19.30 uur, bezoekers zijn welkom vanaf 19.00 uur. De entreeprijs is tien euro (zowel contant als via QR code te voldoen). Daarbij is koffie of thee met een feestelijke traktatie inbegrepen.

LEES MEER... | DONDERDAG, 29.02.24
advertentie

Zichtbare emoties bij solo trompettist Edward de Leeuw

Innige samenwerking tussen Irene en Stereo in Grote of Sint Stephanuskerk

Innige samenwerking tussen Irene en Stereo in Grote of Sint Stephanuskerk

Innige samenwerking tussen Irene en Stereo in Grote of Sint Stephanuskerk © Irene Hasselt

Op zaterdag 23 december 2023 gaf de marchingband van Irene, aangevuld met leden van de stageband, een concert in de Grote of Sint Stephanuskerk te Hasselt. Irene had voor dit concert de samenwerking opgezocht met mannenkoor Stereo. Het concert stond onder leiding van dirigent Henk Beens.

LEES MEER... | WOENSDAG, 27.12.23
advertentie

Eerste repetitie op zaterdag 13 januari 2024

Projectkoor SCAB in teken van ABBA

Mamma Mia, de musical die is gebaseerd op de liedjes van de popgroep ABBA is al jaren een regelrechte hit. Super Trouper, Dancing Queen, Thank You for the Music, The Winner Takes It All en Mamma Mia! Wie zingt ze niet mee? Ook SCAB Hasselt (Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek Hasselt) haakt aan bij de populariteit van Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid. Het nieuwe projectkoor staat daarom in het teken van de meest succesvolle popformaties van de jaren 70 en 80, ABBA. Onder leiding van Theo Voorberg en begeleidt door een echte (rock)band zijn de repetities in de Ontmoetingskerk op de zaterdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur. De eerste repetitie is op zaterdag 13 januari 2024.

LEES MEER... | WOENSDAG, 13.12.23
advertentie

Band Uncle John zorgt voor het muzikale toetje!

Optreden de Stones Sessions op 11 november in d’Overtoom

Tik ‘Stones Sessions’ in op Google en je krijgt een eindeloze reeks lovende recensies op je scherm. De jonge muzikanten staan niet voor niets bekend als ‘the number 1 tributeband’ van The Rolling Stones. Terwijl de grote voorbeelden bezig zijn met een glorieuze comeback, staan de Stones Sessions op 11 november in d’Overtoom in Genemuiden. “De timing kon niet beter: de kaartverkoop loopt als een trein”, zegt beheerder Eddy Beens. Wie niet beter weet denkt dat de bandleden uit Dartford komen. Het voorstadje van London waar Mick Jagger en Keith Richards opgroeiden. Maar ze wonen in Zwolle of studeerden daar aan het conservatorium. Ondanks die afkomst en de jonge leeftijd klinken ze zoals The Rolling Stones aan het einde van de jaren zestig en begin jaren zeventig. Die maakten toen rauwe albums als Sticky Fingers en Exile on Mainst. die volgens de kenners tot hun besten behoren.

LEES MEER... | ZATERDAG, 28.10.23
advertentie

Avondvullend muziekprogramma op zaterdag 11 november 2023

Maestro van Zwartewaterland in Sporthal Anna van der Breggen

Op zaterdag 11 november 2023 wordt in Sporthal Anna van der Breggen te Hasselt het avondvullend muziekprogramma Maestro van Zwartewaterland gehouden. Vijf bekende Zwartewaterlanders zonder dirigeerervaring nemen het tegen elkaar op. Als 'dirigent' gaan zijn het orkest van muziekvereniging Hasselts Fanfare leiden in verschillende stukken. 

LEES MEER... | DONDERDAG, 19.10.23

Uitvoering op zaterdag 13 april 2024 in het Van Stolkspark Hasselt

Nieuw projectkoor SCAB in teken van ABBA

Mamma Mia, de musical die is gebaseerd op de liedjes van de popgroep ABBA is al jaren een regelrechte hit. Super Trouper, Dancing Queen, Thank You for the Music, The Winner Takes It All en Mamma Mia! Wie zingt ze niet mee? Ook SCAB Hasselt (Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek Hasselt) haakt aan bij de populariteit van Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid. Het nieuwe projectkoor staat daarom in het teken van de meest succesvolle popformaties van de jaren 70 en 80, ABBA. Onder leiding van Theo Voorberg, gaat SCAB de komende winterperiode (januari t/m april 2024, red.), tweewekelijks of wekelijks, ABBA-songs instuderen. De eerste uitvoering is zaterdag 13 april 2024 in het Van Stolkspark te Hasselt, tijdens de opening van het toeristisch/cultureel seizoen.

LEES MEER... | DINSDAG, 17.10.23

Serenade voor jubilerend echtpaar in Hasselt

Henk en Jannie de Jonge benoemd tot ereleden Hasselts Fanfare

 Henk en Jannie de Jonge benoemd tot ereleden Hasselts Fanfare

Henk en Jannie de Jonge benoemd tot ereleden Hasselts Fanfare© Gerald Beens

Afgelopen zaterdagavond zijn Henk en Jannie de Jonge verrast met een serenade door het orkest en de drumband van Hasselts Fanfare voor hun 50 jarig huwelijk. Ook ontving het jubilerend echtpaar een oorkonde uit handen van voorzitter Winfred Mijnten met de vermelding dat ze benoemd zijn tot ereleden van de muziekvereniging. Het echtpaar is al jaren nauw betrokken bij Hasselts Fanfare.

LEES MEER... | MAANDAG, 16.10.23

Door Stef Joosen op drie avonden in oktober en november

Muziekcursus over de Eerste Weense School in Hasselt

De muziekcursus over de Eerste Weense School wordt verzorgd door Stef Joosen op drie maandagavonden in oktober en november. De deelnemers leren meer over de componisten Mozart, Haydn en Beethoven, die bekend staan als de Weense Klassieken. Zij schreven prachtige muziek in verschillende genres, zoals symfonieën, sonates, soloconcerten en strijkkwartetten. Stef Joosen gaat u voorbeelden laten zien en horen van hun werk en legt daarbij uit hoe zij hun muziek vormgaven. De cursus kost 30,00 euro voor drie avonden, of 10,00 euro per avond. SCAB-vrienden ontvangen korting.

LEES MEER... | MAANDAG, 09.10.23

TEKSTADVERTENTIES