advertentie

Stichting Vrienden van Oud Genemuiden geeft uniek inkijkje in de verbouwplannen

'Oude Raadhuis' aan de Langestraat open met Biestemerk

Bezoekers aan de Biestemerk krijgen op dinsdag 15 oktober 2024 de mogelijkheid om een uniek inkijkje te nemen in de plannen van Stichting Vrienden van Oud Genemuiden. Deze stichting opent volgend jaar een museum in het pand (van Tuinman) aan de Langestraat. De openstelling is met medewerking van de ondernemersfamilie en duurt tot 17.00 uur. Tuinman verhuist na de Jaarmarkt naar een nieuw pand, tegenover hun huidige winkel.

Bezoekers aan Het Oude Raadhuis (Langestraat) kunnen een looproute volgen en/of de beoogde verbouwplannen inzien van de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden. Ook kunnen zij op deze dag donateur worden of een gift doen. Ze ontvangen daarbij een bouwplaat van het Oude Raadhuis als cadeau. Ook zijn er kleurplaten voor kinderen.

Bij de kraam voor het pand aan de Langestraat werken de vrijwilligers tezamen met het Tapijtmuseum. Beide Genemuider musea werken intensief samen. De gebouwen moeten volgend jaar zorgen voor nog meer toerisme en recreatie in Genemuiden en de andere kernen. De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden gaat aan het Oude Raadhuis een cultureel-maatschappelijke invulling geven. Het Tapijtmuseum wordt grondig verbouwd.

Het huidige Historisch Centrum (Hoek 27) is op deze dag gesloten.

2024-10-14 11:51:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.