SC Genemuiden - DOVO 0-1 (0-1)

Sportclub Genemuiden krijgt geen loon naar werken

Sportclub Genemuiden krijgt geen loon naar werken© Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden speelde zaterdag 12 oktober 2024 tegen DOVO misschien wel zijn beste wedstrijd van dit seizoen, alleen kreeg het hiervoor niet de beloning die het verdiende. DOVO kreeg in de gehele wedstrijd welgeteld één kans, maar deze ene kans was voldoende om de 3 punten mee naar huis te nemen. De reacties logen er na afloop van de wedstrijd dan ook niet om. Zuur om zo te verliezen. DOVO heeft nergens recht op, maar neemt wel de volle buit mee naar huis.

De wedstrijd begon voortvarend, na het puntverlies in de achterliggende wedstrijden was Sportclub Genemuiden er alles aan gelegen om tegen DOVO een goed resultaat neer te zetten. De start was dan ook flitsend te noemen want na 4 minuten spelen had het al zo maar raak kunnen zijn. De actie van Berwout Beimers had zeker meer verdiend, maar dankzij doelman Nick van den Dam bleef DOVO een vroege achterstand bespaart. Dat DOVO na een half uur spelen op een 1-0 voorsprong komt was dan ook geheel tegen de verhouding in. Het had namelijk nog geen enkele doelrijpe kans op de grasmat neergelegd. Lars Vermeulen had hier echter geen boodschap aan, want met een enorm hard schot was hij het die de bal hard en hoog in het doel wist te schieten.

Opnieuw was het Sportclub Genemuiden die tegen een achterstand aankeek, weliswaar onverdiend maar daar koop je uiteindelijk niets voor. Gelukkig deed deze tegentreffer niet de moed in de schoenen zakken bij de groen-witten. Het bleef hoop houden en het pad richting het doel van DOVO werd dan ook veelvuldig bewandeld. Doelpunten leverde dit pad in de eerste helft niet op voor Sportclub Genemuiden. Voor DOVO verliep het al niet veel beter, voor rust zou er dan ook niet meer gescoord worden.

Na rust kwam Sportclub Genemuiden opnieuw sterk uit de kleedkamer. Het had zich vooralsnog niet neergelegd bij de achterstand en het vertoonde spel bood perspectief voor een goed vervolg in de tweede helft. De tweede helft was amper begonnen toen Marc Magan met een hard schot doelman Nick van den Dam op de proef stelde, maar de doelman had de bal klemvast dus de gedroomde vroege gelijkmaker ging aan de neus van Sportclub Genemuiden voorbij.

Net als in de eerste helft was het Sportclub die de dienst uitmaakte, alleen lukte het opnieuw niet om dit overwicht in doelpunten uit te drukken. Zelfs niet toen DOVO met 10 man verder moest. Lars Huber kreeg binnen een kwartier zijn tweede gele kaart en mocht vroegtijdig douchen. De man meer situatie deed de druk op DOVO toenemen, dit zorgde voor de nodige hachelijke momenten in de slotfase van de wedstrijd. Door de inbreng van een aantal verse krachten probeerde Sportclub Genemuiden alsnog een doelpunt te forceren. Dit zou helaas niet meer gebeuren. Het was DOVO die drie punten mocht bijschrijven, daar waar Sportclub Genemuiden zeker een punt had verdiend.

Ondanks de nederlaag gaf de wedstrijd tegen DOVO wel hoop voor het verdere verloop van de competitie. Sportclub Genemuiden was strijdlustig en speelde goed. Voor iedere meter werd geknokt, maar had het beetje geluk wat je soms nodig hebt opnieuw niet aan zijn zijde. Zaterdag aanstaande volgt de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk, opnieuw een tegenstander van formaat.

2024-10-14 09:52:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.