advertentie

Mis deze unieke afsluiting van het filmseizoen niet!

SCAB-filmavond 'The Old Oak', inclusief Syrische maaltijd

De SCAB organiseert op dinsdag 21 mei 2024 een speciale filmavond met 'The Old Oak', inclusief een Syrische maaltijd in Bibliotheek Hasselt. Om deze culturele en culinaire ervaring mee te maken, dient u zich per e-mail aan te melden. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar voor de maaltijd. Voor degenen die alleen de film willen zien, blijven de standaardtarieven van toepassing. Mis deze unieke afsluiting van het filmseizoen niet!

LEES MEER... | DINSDAG, 14.05.24
advertentie

Met talen van 't Klooster, Gaellemuun, Zuudwest-Drenthe en de Sluus

Streektaalavond keert terug in Sluuspoort Zwartsluis

Streektaalavond keert terug in Sluuspoort Zwartsluis

Streektaalavond keert terug in Sluuspoort Zwartsluis© Sluuspoort Zwartsluis

Jarenlang was het één van de succesvolste culturele avonden in Sluuspoort, de Streektaalavond. Meestal geprogrammeerd tijdens de Dialectmaand in het voorjaar. Corona zette een streep door de rekening. Maar op verzoek van velen keert de Streektaalavond dit najaar terug op de activiteitenagenda. Vrijdag 6 oktober 2023 is het zover. De talen van 't Klooster, Gaellemuun, Zuudwest-Drenthe en de Sluus staan centraal in verhalen, gedichten en liederen. Het programma begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De entree bedraagt 8,00 euro, inclusief consumptie.

LEES MEER... | MAANDAG, 02.10.23
advertentie

Muzikale tango-avond in nieuwe zaal Ad'vundum 2.0

'Succesvolle opening van het culturele seizoen 2023-2024 in Hasselt'

Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek heeft zaterdag 9 september 2023 het culturele seizoen 2023-2024 met een tango-avond succesvol geopend. Liefhebbers van tangomuziek konden in de nieuwe zaal van Ad'vundum 2.0 genieten van accordeonmuziek van Milonga, onder leiding van dirigent Hans Schuppen. Het orkest speelde o.a. nummers van Piazzolla, Ghisallo en Malando. Het muzikaal programma werd omlijst met Sempre Insieme van accordeonist Ilse Kok en sopraan Anneloes Kriek. Daarnaast was er een tangodemonstratie van kampioenspaar Dennis en Manon. Ad’Vundum maakte de avond compleet met Argentijnse lekkernijen.

LEES MEER... | MAANDAG, 11.09.23
advertentie

Wethouder Jan van der Poel onder de indruk van het werk

Expositie HEK tot eind september in Bibliotheek Hasselt

De Hasselter Expressie Klub (HEK) heeft de schilderijen van eigen leden weer opgehangen in Bibliotheek Hasselt. De schilderijen zijn voorzien van informatie over de kunstenaars en hun inspiratie. Wethouder Jan van der Poel bracht onlangs een bezoek aan de tentoonstelling en was onder de indruk van het getoonde werk. De expositie is nog tot eind september te bezichtigen.

LEES MEER... | DONDERDAG, 03.08.23
advertentie

Belgische dichter krijgt de lachers op zijn hand

'Dichter in de Tuin' hét perfecte festival voor kunst- en natuurliefhebbers

'Dichter in de Tuin' hét perfecte festival voor kunst- en natuurliefhebbers

'Dichter in de Tuin' hét perfecte festival voor kunst- en natuurliefhebbers© Gerrit Slurink

Het Festival Dichter in de Tuin was een succes. Jong en oud genoot zaterdag 10 juni 2023 in Hasselt van de prachtige tuinen, de poëzie en de muziek. Wethouder Jan van der Poel openende het festival even voor twee uur met een gedicht. De sfeer was gezellig en ontspannen. Eén dichter kwam zelfs uit België. De Belg kreeg de lachers op zijn hand, omdat hij zich vergist had in de Overijsselse locatie.

LEES MEER... | MAANDAG, 12.06.23
advertentie

Tekenaars en schilders tonen nieuwe kunstwerken

Hasselter Expressie Klub (HEK) exposeert in Hasselt

De Hasselter Expressie Klub (HEK) laat zijn creativiteit zien in de bibliotheek van Hasselt. Na een lange pauze door de coronacrisis heeft de club van tekenaars en schilders weer nieuwe kunstwerken gemaakt. Van juni tot en met september 2023 kunt u in de leeszaal van de bibliotheek genieten van hun expositie.

LEES MEER... | MAANDAG, 05.06.23

Houd je van poëzie en natuur?

Dichtersfestival 'Dichter in de Tuin' in Hasselt

Houd je van poëzie en natuur? Dan mag je het dichtersfestival van de SCAB niet missen! Op zaterdag 10 juni 2023 kun je genieten van de mooiste gedichten in de sfeervolste tuinen van Hasselt. Van 14.00 tot 17.00 uur zullen verschillende dichters hun werk voordragen. Laat je inspireren door de combinatie van kunst en groen en kom naar het Dichtersfestival 'Dichter in de Tuin' van de SCAB!

LEES MEER... | DONDERDAG, 25.05.23

'De binding met Hasselt zal altijd blijven'

Presentatie Hasselteraak 'Dageraad' in vogelvlucht

Presentatie Hasselteraak 'Dageraad' in vogelvlucht

Presentatie Hasselteraak 'Dageraad' in vogelvlucht© Gerrit Slurink

De werkgroep Scheepvaart van de Historische Vereniging Hasselt heeft Ciel de Smet en Aart te Velde bereid gevonden om een presentatie te verzorgen over hun wel zeer unieke eigendom: de Hasselteraak 'Dageraad'. De voormalige raadszaal van het Oude Stadhuis was op 8 november tot de laatste plaats bezet met oud-schippers en belangstellenden.

LEES MEER... | MAANDAG, 14.11.22

Weekend vol kunst in de stad

Atelierroute Hasselt voor herhaling vatbaar!

Atelierroute Hasselt voor herhaling vatbaar!

Atelierroute Hasselt voor herhaling vatbaar!© SCAB Hasselt

Afgelopen weekend konden kunstliefhebbers een bezoek brengen aan de Atelierroute in Hasselt. Liefhebbers van de verschillende disciplines, zoals schilderen, tekenen, installaties en glaskunst, waren tijdens de opengestelde ateliers meer dan welkom. "De bezoekers kwamen in groten getale', zegt SCAB-voorzitter Corrie Folkersma. "Een enkele maal konden de mensen niet naar binnen, omdat het té vol was."

LEES MEER... | MAANDAG, 24.10.22

Zaterdag 22 oktober en zondag 23 oktober 2022

SCAB organiseert atelierroute in Hasselt

Kunstenaars in Hasselt en omgeving zetten op zaterdag 22 oktober (11.00 - 17.00 uur en zondag 23 oktober (12.00 – 17.00 uur) hun deuren open. Liefhebbers van verschillende disciplines, zoals schilderen, tekenen, installaties en glaskunst, zijn in dat weekend meer dan welkom!

LEES MEER... | MAANDAG, 10.10.22

TEKSTADVERTENTIES