advertentie

Adviescommissie Rijonderwijs in oprichting

Nieuwe regels voor het halen van je rijbewijs

Demissionair inister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) stelt verschillende verbeteringen voor in het proces om een autorijbewijs te halen. Rijonderwijs wordt verplicht én krijgt vooraf vastgestelde leerdoelen, de wijze van examineren gaat veranderen en de regels voor rijinstructeurs worden aangescherpt.

LEES MEER... | DINSDAG, 28.05.24
advertentie

Werkzaamheden tot en met 5 juli 2024

Fietspad langs N331 afgesloten door herstelwerkzaamheden

Fietspad langs N331 afgesloten door herstelwerkzaamheden

Fietspad langs N331 afgesloten door herstelwerkzaamheden© Gemeente Zwartewaterland

Door het langdurige hoogwater van afgelopen winter is schade ontstaan aan de berm van het fietspad langs de N331, op het deel tussen Zwartsluis en Hasselt. Daarom start de gemeente Zwartewaterland vrijdag 24 mei met herstelwerkzaamheden. Deze werkzaamheden duren tot en met 5 juli en hebben gevolgen voor het fietsverkeer.

LEES MEER... | DONDERDAG, 23.05.24
advertentie

Verkeersregelaars staan klaar en zorgen voor doorstroming in Zwartsluis

Grote drukte op wegen voor lang Hemelvaartsweekend

Grote drukte op wegen voor lang Hemelvaartsweekend

Grote drukte op wegen voor lang Hemelvaartsweekend© DKN | RDV

Een bonte stoet aan campers, motorrijders en auto's heeft zich verzameld op de Provinciale weg N331, tussen Hasselt en Zwartsluis. Op de toegangswegen naar de Kop van Overijssel in combinatie met de start van een lang Hemelvaartsweekend en het begin van de Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis staan lange files van enkele kilometers. Verkeersregelaars staan, nabij de Kolksluis, klaar en zorgen voor doorstroming in het dorp.

LEES MEER... | DONDERDAG, 09.05.24
advertentie

In totaal 477 lantaarnpalen aan vervanging toe

Zwartewaterland vervangt lantaarnpalen in Hasselt

Zwartewaterland vervangt lantaarnpalen in Hasselt

Zwartewaterland vervangt lantaarnpalen in Hasselt© Gemeente Zwartewaterland

Door heel Hasselt laat de gemeente Zwartewaterland in de komende weken in totaal 477 lantaarnpalen vervangen. De gemeente doet dat op een duurzame manier. Hierdoor blijft de openbare verlichting in Hasselt veilig. En kunnen de lantaarnpalen de komende jaren weer mee.

LEES MEER... | DINSDAG, 30.04.24
advertentie

Beker 'Verkeerskanjer 2024' voor leerlinge Eline

Eben-Haëzerschool Genemuiden wint titel 'Beste verkeersschool 2024'

Evenals vorig jaar heeft groep 7 van de Eben-Haëzerschool Genemuiden de hoogste score behaald bij het lokale verkeersexamen. De klas had gemiddeld de hoogste score bij het theorie-examen (22 goed) en gemiddeld het laagste aantal fouten bij het praktijkexamen. De leerlingen ontvingen de verkeersbeker voor de beste verkeersschool 2024 uit handen van wethouder Slingerland van de gemeente Zwartewaterland. Leerlinge Eline van de Eben-Haëzerschool was de beste leerlinge. Zij had alle 25 opgaven goed in het theorie-examen en 1 klein foutje bij het praktijkgedeelte. Ook zij ontving een beker van de wethouder.

LEES MEER... | MAANDAG, 15.04.24
advertentie

Laatste werkzaamheden aan bestrating op 15 april

Afrondende drainagewerkzaamheden bij 't Olde Staduus in Genemuiden

De gemeente Zwartewaterland rondt de werkzaamheden af naast 't Olde Staduus in Genemuiden. Daar werd eind vorige maand een begin gemaakt met de aanleg van een nieuwe drainage. Het restant van de werkzaamheden vindt in 't Olde Staduus plaats.

LEES MEER... | DINSDAG, 09.04.24
advertentie

Werkzaamheden starten op 15 april 2024

Opwaardering voor fietspad langs Tag in Genemuiden

De gemeente Zwartewaterland gaat het fietspad op de dijk langs de wijk Tag in Genemuiden opknappen. De werkzaamheden starten maandag 15 april en duren tot ongeveer begin juni. Fietsers en wandelaars kunnen in deze periode geen gebruik maken van het fietspad.

LEES MEER... | VRIJDAG, 05.04.24

Nederlands convenant komende maanden uitgewerkt

Opvoersetjes op elektrische fietsen worden verboden

Demissionair minister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) komt met een breed aanvalsplan om opgevoerde elektrische fietsen aan te pakken. Onderdeel van dit plan is dat hij dit jaar nog de regelgeving gaat aanpassen, zodat mensen niet meer op de openbare weg mogen rijden wanneer zij een opvoersetje op hun elektrische fiets hebben geïnstalleerd. Dat meldt de demissionair minister aan de Tweede Kamer.

LEES MEER... | VRIJDAG, 29.03.24

Minder ritten in aangepaste dienstregeling

De dienstregeling busvervoer West-Overijssel wijzigt per 14 april 2024

Vanaf de start van de dienstregeling 2024 heeft EBS te maken met te veel ongeplande rituitval als gevolg van een personeelstekort. Dat leidt tot een onbetrouwbare uitvoering van de dienstregeling. Hierdoor ondervinden veel reizigers hinder van. Om tot een betrouwbare uitvoering van de dienstregeling te komen, heeft EBS voorgesteld de dienstregeling per 14 april aan te passen en heeft ons toegezegd uiterlijk 15 december 2024 (ingangsdatum dienstregeling 2025) weer de aangeboden dienstregeling te rijden. Gedeputeerde Staten van Overijssel, Gelderland en Flevoland zien de noodzaak voor betrouwbaarheid voor de reiziger en hebben daarom goedkeuring gegeven op een aangepast vervoerplan in 2024. Provincie Overijssel verwacht dat EBS maximale inspanning levert om aan die toezegging te voldoen.

LEES MEER... | DONDERDAG, 28.03.24

Belangrijk moment in de verkeersontwikkeling van kinderen

Nationaal VVN Verkeersexamen van start!

Vandaag start het 92e Nationaal Verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland (VVN), op bijna alle basisscholen in Nederland. Het verkeersexamen vormt een cruciaal moment in de verkeersontwikkeling van kinderen. Er wordt gestart met het theoretische gedeelte, het praktisch examen volgt daarna. Dit jaar zal het theoretisch VVN Verkeersexamen plaatsvinden op 25, 26 en 28 maart, respectievelijk voor de schoolregio's Noord, Midden en Zuid. 

LEES MEER... | MAANDAG, 25.03.24

TEKSTADVERTENTIES