advertentie

Nieuwe fietscampagne ‘Pak een keer de fiets(bel)!'

Zwartewaterland en provincie Overijssel starten fietscampagne

De gemeente Zwartewaterland en de provincie Overijssel gaan forenzen aanmoedigen om de auto te laten staan en vaker de fiets te pakken. Daarvoor lanceren zij de fietscampagne ‘Pak een keer de fiets(bel)!’. “Door vaker de fiets te pakken, draag je bij aan een gezondere en groene toekomst”, aldus wethouder Jan van der Poel.

LEES MEER... | WOENSDAG, 16.08.23
advertentie

Vervanging fietspaden en nieuw gekleurd vlak fietsoversteek

Verkeersmaatregelen in september bij werkzaamheden Veerweg

De werkzaamheden aan de Veerweg in Hasselt gaan de derde en laatste fase in. In deze fase krijgt de Veerweg een verbeterde en veiligere aansluiting op de Zwartewaterweg. De gemeente Zwartewaterland stelt tijdelijk verkeersmaatregelen in zodat het verkeer veilig de werkzaamheden kan passeren. Met de herinrichting van het gebied rondom de Veerweg in Hasselt zorgt de gemeente Zwartewaterland voor een betere bereikbaarheid voor de bedrijven op dit deel van het bedrijfsterrein In Hasselt. Verder zijn extra parkeerplaatsen aangelegd en verbetert de gemeente de verkeersveiligheid rondom het zwembad. Het werk bestaat uit 3 fases. Voor de tweede fase is een tijdelijke uitrit gemaakt voor Breman op het fietspad aan de Zwartewaterweg. Nu de tweede fase is afgerond, is deze tijdelijke uitrit afgesloten. De hellingbaan wordt op een later moment definitief weggehaald.

LEES MEER... | DONDERDAG, 03.08.23
advertentie

Verkeersbesluit ligt zes weken ter inzage

Afsluiting toegang parkeerterrein Sporthal Anna van der Breggen vanaf de Prinsenstraat

De gemeente Zwartewaterland gaat de toegang tot het parkeerterrein naast Sporthal Anna van der Breggen vanaf de Prinsenstraat in Hasselt afsluiten. Hiervoor heeft de gemeente een verkeersbesluit genomen. Dit besluit ligt zes weken ter inzage. De gemeente gaat het gebied bij de Prinsenstraat herontwikkelen. Op de huidige parkeerplaats komt het onderkomen van de Apotheek en Huisartsen Onder Eén Dak (AHOED). Naast dit gebouw komt een nieuw parkeerterrein. Vooruitlopend op deze herontwikkeling sluit de gemeente de toegang tot het parkeerterrein vanaf de Prinsenstraat met paaltjes af. Daarmee wil de gemeente ook tegemoet komen aan de wens van omwonenden om hinder en overlast door sluipverkeer op deze route tegen te gaan.

LEES MEER... | DONDERDAG, 27.07.23
advertentie

In september eerst noodreparaties aan het wegdek

Zwartewaterland gaat aan de slag met wegdek in Cellemuiden

De gemeente Zwartewaterland neemt in 2024 de weg op de dijk in Cellemuiden onder handen. In de aanloop naar deze werkzaamheden laat de gemeente in de week van 11 tot en met 15 september 2023 al een aantal noodreparaties uitvoeren aan het wegdek. Om weggebruikers te attenderen op het slechte wegdek, plaatst de gemeente waarschuwingsborden.

LEES MEER... | WOENSDAG, 26.07.23
advertentie

Werkzaamheden duren twee dagen

Nieuwe verkeersdrempel op de Greente in Genemuiden

De Greente in Genemuiden krijgt een veiligere oversteek van en naar het Plantsoen. In opdracht van de gemeente Zwartewaterland legt Van Dalfsen Infra op dinsdag 25 juli en woensdag 26 juli een verkeersdrempel aan. Tijdens deze werkzaamheden is een deel van de Greente afgesloten. De verkeersdrempel op de Greente komt ter hoogte van de ingang naar het Plantsoen. Doordat auto’s bij de drempel moeten afremmen, kunnen fietsers en voetgangers op deze plek veiliger oversteken.

LEES MEER... | DINSDAG, 25.07.23
advertentie

Overzicht aan laadpalen via InCharge-app van Vattenfall

Twaalf extra laadpalen in Zwartewaterland

Twaalf extra laadpalen in Zwartewaterland

Twaalf extra laadpalen in Zwartewaterland© Gemeente Zwartewaterland

Het aantal elektrische voertuigen neemt sterk toe, ook in Zwartewaterland. Hierdoor stijgt de vraag naar openbare laadvoorzieningen. Voor eigenaren van een elektrische auto komen er in Zwartewaterland 12 extra openbare laadplekken bij. Het gaat om vier plekken in Genemuiden, zes in Hasselt en twee in Zwartsluis. Met deze nieuwe laadpalen voorziet de gemeente Zwartewaterland in de actuele laadbehoefte.

LEES MEER... | DONDERDAG, 20.07.23
advertentie

Afsluiting tijdelijke weg op maandag 17 juli 2023

Eerste deel Tagweg in Genemuiden weer open

De werkzaamheden aan het eerste deel van de Tagweg in Genemuiden zijn klaar. Daardoor kan verkeer vanaf de Tagweg via de Spil weer de wijk in. De tijdelijke weg die de gemeente Zwartewaterland beschikbaar heeft gemaakt bij de Prikker, wordt daarom op maandag 17 juli 2023 weggehaald. De Ontwikkelingscombinatie Genemuiden (OCG) werkt op dit moment aan de Tagweg. Deze weg krijgt een veilige inrichting. Daarmee moet straks de toegang tot dit deel van de wijk worden  verbeterd.

LEES MEER... | ZATERDAG, 15.07.23
advertentie

Voor meer verkeersveiligheid en betere bereikbaarheid

Werkzaamheden Zwolsesteeg en Kranerweerd opgeleverd