advertentie

Maandag 22 juli t/m dinsdag 23 juli 2024

Kruising Nieuwe Wetering-Kerkwetering afgesloten

De kruising van de Nieuwe Wetering met de Kerkwetering in Mastenbroek is op maandag 22 en dinsdag 23 juli 2024 afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Op deze dagen krijgt een deel van de kruising nieuw asfalt. Fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van het fietspad. Afgelopen winter zorgde een breuk in de waterleiding voor schade aan het asfalt op de kruising. De weg is daarna tijdelijk hersteld met klinkers en betonplaten. Met de werkzaamheden op 22 en 23 juli krijgt het beschadigde deel van de kruising weer een veilige laag asfalt.

LEES MEER... | MAANDAG, 22.07.24
advertentie

Het beste oever- en wegontwerp wint aanbesteding

Natuurvriendelijke oevers langs provinciale weg N377 Hasselt - De Lichtmis

Natuurvriendelijke oevers langs provinciale weg N377 Hasselt - De Lichtmis

Natuurvriendelijke oevers langs provinciale weg N377 Hasselt - De Lichtmis© WDODelta

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaat natuurvriendelijke oevers aanleggen langs kanaal de Dedemsvaart, vanaf de bocht bij het Rakje tot aan de Matenweg, tussen Hasselt en Rouveen-De Lichtmis. Het gaat om ruim 1,5 kilometer bij natuurgebied ‘De Stadsgaten’. De provinciale weg N377 Hasselt-De Lichtmis van provincie Overijssel heeft onderhoud nodig en wordt veiliger gemaakt. Door een deel van deze weg te verleggen komt er ruimte voor de natuurvriendelijke oevers. Beide overheden hebben de samenwerking bekrachtigd door het ondertekenen van een overeenkomst door gedeputeerde Martijn Dadema van provincie Overijssel en dagelijks bestuurslid Nicole Koks namens waterschap Drents Overijsselse Delta.

LEES MEER... | ZATERDAG, 20.07.24
advertentie

Statenleden benadrukken het belang van verkeersveiligheid

Provinciale Staten investeren 14 miljoen euro in veilige wegen

Provinciale Staten (PS) stemden in met een investering van 14 miljoen euro voor verkeersveiligheid. Hiermee moet het aantal verkeersslachtoffers worden teruggedrongen. Hiervoor stemden PS in met een investering van 9,6 miljoen euro. Daarnaast komt er 4,4 miljoen euro vrij voor de aanpak van de provinciale weg N377 Hasselt - De Lichtmis.

LEES MEER... | WOENSDAG, 17.07.24
advertentie

Omwonenden kunnen hinder ervaren van werkzaamheden

Nachtafsluitingen N331 Zwartsluis van 15 t/m 18 juli 2024

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de Grote Kolkbrug en de Meppelerdiepbrug in de N331 in Zwartsluis. Daarom is de N331 gesloten voor gemotoriseerd verkeer in 4 opeenvolgende nachten tussen 00.00 en 06.00 uur. De eerste afsluiting is van zondag 14 op maandag 15 juli; de laatste van woensdag 17 op donderdag 18 juli. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs.

LEES MEER... | ZATERDAG, 06.07.24
advertentie

Opening nieuwe afslag bedrijventerrein na bouwvakvakantie

Rotonde Nieuwe Weg in Genemuiden open voor verkeer

In februari 2024 startte aannemer Schagen Infra met de aanleg van een rotonde op de Nieuwe Weg tussen Genemuiden en Hasselt. In opdracht van de gemeente Zwartewaterland komt hier een extra aansluiting van bedrijventerrein Zevenhont op de N759. Vanaf deze week maakt verkeer er gebruik van.

LEES MEER... | ZATERDAG, 06.07.24
advertentie

Brug tijdens werkzaamheden gestremd voor vaarverkeer

Nieuw dek voor Sluisbrug bij afronding werkzaamheden aan kade

Nieuw dek voor Sluisbrug bij afronding werkzaamheden aan kade

Nieuw dek voor Sluisbrug bij afronding werkzaamheden aan kade© Gerrit Slurink

De Sluisbrug in Hasselt krijgt deze week een nieuw brugdek. Vanwege deze werkzaamheden is de brug van maandag 24 tot en met vrijdag 28 juni afgesloten voor (vaar)verkeer. De plaatsing van het brugdek markeert de afsluiting van omvangrijke werkzaamheden voor het behoud van het historisch karakter in dit deel van Hasselt.

LEES MEER... | MAANDAG, 24.06.24
advertentie

Ontwerp gereed voor nieuwe inrichting

Herinrichting Hoogstraat Hasselt gaat volgende fase in

Herinrichting Hoogstraat Hasselt gaat volgende fase in

Herinrichting Hoogstraat Hasselt gaat volgende fase in© Norah May Fotografie

De Hoogstraat in Hasselt krijgt een nieuwe inrichting. De straat wordt veiliger en er komt meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Ook komen er bankjes en groen. Het ontwerp voor de Hoogstraat is klaar. Daarmee gaat de herinrichting van deze straat de volgende fase in.

LEES MEER... | DONDERDAG, 20.06.24

Aannemer Schagen Infra brengt bermbeton aan

Start werkzaamheden aan de Nieuwe Wetering in Mastenbroek

In opdracht van de gemeente Zwartewaterland gaat Schagen Infra bermbeton aanbrengen langs de rijbaan van de Nieuwe Wetering in Mastenbroek. Het gaat om het gedeelte tussen de Groene steeg en de Milligersteeg aan de kant van het fietspad. De werkzaamheden bestaan uit het opbreken van de bestaande bermverharding en het aanbrengen van de nieuwe berm-betonverharding.

LEES MEER... | MAANDAG, 17.06.24

Adviescommissie Rijonderwijs in oprichting

Nieuwe regels voor het halen van je rijbewijs

Demissionair inister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) stelt verschillende verbeteringen voor in het proces om een autorijbewijs te halen. Rijonderwijs wordt verplicht én krijgt vooraf vastgestelde leerdoelen, de wijze van examineren gaat veranderen en de regels voor rijinstructeurs worden aangescherpt.

LEES MEER... | DINSDAG, 28.05.24

Werkzaamheden tot en met 5 juli 2024

Fietspad langs N331 afgesloten door herstelwerkzaamheden

Fietspad langs N331 afgesloten door herstelwerkzaamheden

Fietspad langs N331 afgesloten door herstelwerkzaamheden© Gemeente Zwartewaterland

Door het langdurige hoogwater van afgelopen winter is schade ontstaan aan de berm van het fietspad langs de N331, op het deel tussen Zwartsluis en Hasselt. Daarom start de gemeente Zwartewaterland vrijdag 24 mei met herstelwerkzaamheden. Deze werkzaamheden duren tot en met 5 juli en hebben gevolgen voor het fietsverkeer.

LEES MEER... | DONDERDAG, 23.05.24

TEKSTADVERTENTIES