advertentie

Op dinsdag 12 maart en donderdag 14 maart 2024

Basisscholen in Genemuiden krijgen ‘Dode Hoek’-instructielessen'

Dinsdag 12 maart en donderdag 14 maart 2024 gaan bijna driehonderd kinderen uit de groepen 7 en 8 van alle Genemuider basisscholen en op de Kamperzeedijk naar JobTrans aan de Nijverheidsstraat op het industrieterrein in Genemuiden. Ze krijgen daar instructie over de Dode Hoek bij vrachtwagens. 

LEES MEER... | ZATERDAG, 02.03.24
advertentie

Werkzaamheden nemen vijf weken in beslag

Start groot onderhoud aan Verlaatsbrug in Hasselt

Start groot onderhoud aan Verlaatsbrug in Hasselt

Start groot onderhoud aan Verlaatsbrug in Hasselt© DKN | RDV

De Verlaatsbrug in Hasselt krijgt een omvangrijke opknapbeurt. Daarbij wordt deze week een deel van de brug gedemonteerd en verplaatst. De demontagewerkzaamheden zijn maandagochtend van start gegaan. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van het centrum van Hasselt. Het onderhoud aan de Verlaatsbrug is nodig, zodat het (vaar)verkeer ook in de toekomst veilig gebruik kan blijven maken van de brug. Afgelopen najaar werd bij een reguliere inspectie houtrot in de brug geconstateerd. Daarom wordt een deel van de houten opbouw vervangen en een ander deel gerenoveerd. Verder wordt het kunststof brugdek vervangen voor een aluminium brugdek.

LEES MEER... | MAANDAG, 19.02.24
advertentie

Inloopbijeenkomst over ontwerp herinrichting Hoogstraat

Gemeente Zwartewaterland presenteert ontwerp autoluwe binnenstad Hasselt

Meer ruimte voor voetgangers en fietsers, meer groen en een verlaging van de snelheid. Dat zijn een aantal elementen uit het nieuwe ontwerp voor de herinrichting van de Hoogstraat in Hasselt. Op maandag 12 februari 2024 organiseerde de gemeente Zwartewaterland een inloopbijeenkomst over het ontwerp voor deze herinrichting. Inwoners van de Hanzestad maakte volop gebruik van de inloopbijeenkomst bij Ad'vundum te Hasselt. De stedenbouwkundige die het ontwerp had gemaakt en medewerkers van de gemeente waren aanwezig om vragen te beantwoorden.

LEES MEER... | DINSDAG, 13.02.24
advertentie

Nieuwe dienstregeling per 14 april 2024

EBS introduceert nieuwe dienstregeling om uitval te voorkomen

Wie gebruikt maakt van het openbaar vervoer in de regio IJssel-Vecht ondervindt de laatste tijd hinder. Vervoerder EBS werkt daarom aan een nieuwe dienstregeling die beter uit te voeren is en vanaf zondag 14 april 2024 ingaat.

LEES MEER... | ZATERDAG, 03.02.24
advertentie

Voor rioleringswerkzaamheden Gedempte Heve

Westerkaai Genemuiden drie weken afgesloten, omleiding ingesteld

De kruising van de Westerkaai met de Drostenhofstraat in Genemuiden is vanaf maandag 19 februari 2024, drie weken afgesloten. De afsluiting is nodig om werkzaamheden aan de riolering mogelijk te maken. Voor het doorgaande verkeer wordt de omleidingsroute met borden aangegeven. Bij de werkzaamheden laat de gemeente Zwartewaterland de riolering vervangen in een aantal straten. Daarna krijgen deze straten een nieuwe bestrating, zodat ze straks beter aansluiten op het karakter van het oude centrum. Het gaat om de Gedempte Heve, Dijkje, Drostenhofstraat en de Achterweg.

LEES MEER... | VRIJDAG, 02.02.24
advertentie

Houten opbouw via water naar een tijdelijke plaats

Start onderhoud aan de Verlaatsbrug in Hasselt