advertentie

Op weg naar 5.000 gewipte tegels

Elf nieuwe geveltuintjes tijdens eerste straatactiedag

Elf nieuwe geveltuintjes tijdens eerste straatactiedag© Gemeente Zwartewaterland

De Prinsenstraat en Ridderstraat in Hasselt kleurden afgelopen zaterdag groen. Buurtbewoners maakten samen elf nieuwe geveltuintjes. Het initiatief maakte deel uit van de straatacties rondom het NK Tegelwippen. Daarmee zet de gemeente Zwartewaterland zich samen met inwoners in om de leefomgeving te vergroenen.

Voor het tweede jaar op rij organiseert de gemeente Zwartewaterland straatacties tijdens het NK Tegelwippen. Vorig jaar ondersteunde de gemeente bij initiatieven in de Klaas Benninkstraat en de Nieuwstraat in Genemuiden en in de Baangracht, Kloostersteeg en de Regenboogstraat in Hasselt. Met die straatacties werden zo'n 35 nieuwe geveltuintjes aangelegd.

De succesvolle straatacties krijgen dit jaar een vervolg. Bewoners van de Prinsenstraat en Ridderstraat gingen hiervoor zaterdag al samen enthousiast aan de slag. En met een prachtig resultaat. De twee straten in Hasselt worden vanaf nu opgesierd door in totaal elf nieuwe geveltuintjes.

Op weg naar 5.000 gewipte tegels
Later deze maand gaan ook bewoners in het Buitenkwartier in Zwartsluis aan de slag tijdens hun straatactie. Met de verschillende initiatieven tijdens deze straatacties hoopt de gemeente Zwartewaterland dit jaar tot in ieder geval 5.000 gewipte tegels te komen. Meedoen aan het NK Tegelwippen kan nog tot en met 31 oktober. Op www.zwartewaterland.nl/nktegelwippen staan tips om te vergroenen. Ook staat hier meer informatie over acties die de gemeente aanbiedt. Zo kunnen inwoners nog tot het einde van deze maand gewipte tegels gratis inleveren en korting krijgen op de aanschaf van plantmateriaal.

2024-10-17 08:53:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.