advertentie

Wetland Wonen gaat bouw en verhuur begeleiden

Plannen voor 30 sociale huurappartementen in Hasselt om de Weede

De nieuwbouw in Hasselt om de Weede krijgt steeds meer vorm. De gemeente is verheugd dat er nu ook plannen zijn voor sociale huurappartementen op deze mooie plek. Het gaat om het veld ‘Havezate’. Wetland Wonen zal de bouw en verhuur van 30 huurappartementen op zich gaan nemen. De plannen worden op dit moment verder uitgewerkt door de woningcorporatie.

Wetland Wonen zal nog wettelijke procedures moeten volgen maar is al volop bezig met de plannen. “Gezien de groeiende behoefte aan betaalbare woonruimte, zijn wij erg blij dat de nieuwe wijk aangevuld wordt met huurappartementen van Wetland Wonen”, zegt wethouder Jan van der Poel. De wethouder verwacht en hoopt dat er zo snel mogelijk gestart kan worden met de bouw. De gemeente heeft de locatie inmiddels bouwrijp gemaakt.

Behoefte aan sociale huurwoningen
Het vinden van een (juiste) woning is in Nederland de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden. Dat geldt ook voor Zwartewaterland. Uit het woonbehoefteonderzoek dat de gemeente onlangs heeft uitgevoerd in samenwerking met Wetland Wonen komt ook weer naar voren dat de behoefte aan huurwoningen in Hasselt hoog is. Deze ontwikkeling op Havezate is een belangrijke stap in het bieden van betaalbare huisvesting voor onze gemeenschap.

2024-10-07 09:57:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.