advertentie

Gertjan Zuur, Laura Hollander en Suzan de With

Drietal treedt toe tot de raad van toezicht van Accrete

Gertjan Zuur, Laura Hollander en Suzan de With zijn deze maand toegetreden tot de raad van toezicht (RvT) van Accrete. Samen met de twee zittende RvT-leden Marjolijn Wallinga en voorzitter Marijn Rohaan vormen zij de vernieuwde raad van toezicht. De vernieuwde raad heeft met Gertjan, Laura en Suzan veel kennis toegevoegd op het vlak van kinderopvang, onderwijs en financiën. Gertjan Zuur zal de rol van voorzitter van de raad van toezicht op zich gaan nemen.

LEES MEER... | DINSDAG, 21.05.24
advertentie

Van energiescan tot het opvragen van offertes

Ontzorgingsprogramma MKB in Overijssel van start

De provincie Overijssel ontvangt de komende drie jaar subsidie van de Rijksoverheid om mkb’ers te helpen met het verduurzamen van hun bedrijfspand en/of proces. Kleine en micro-ondernemers met maximaal 50 fte en maximale omzet van 10 miljoen euro kunnen deelnemen.

LEES MEER... | DINSDAG, 14.05.24
advertentie

Rem op ongewenste directe marketing

Vernieuwing Handelsregister streeft naar privacy en veiligheid voor ondernemers

Weten met wie je zaken doet. Dat is het doel van het Handelregister van de Kamer van Koophandel. Met dit openbare register kan iedereen de gegevens van zakenpartners controleren. Dat biedt rechtszekerheid in het economische verkeer. Tegelijkertijd moeten de in het Handelsregister opgenomen persoonsgegevens voldoende worden beschermd. De Kamer van Koophandel en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat treffen nu maatregelen om het evenwicht tussen die twee belangen bij te stellen. Dat schrijft demissionair minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat in een brief aan de Kamer waarmee de ministerraad heeft ingestemd.

LEES MEER... | VRIJDAG, 10.05.24
advertentie

Rabobank Vaart en Vechtstreek steunt ambitie energiecoöperatie

Wind in de rug voor Energiek Zwartewaterland

Wind in de rug voor Energiek Zwartewaterland

Wind in de rug voor Energiek Zwartewaterland© Energiek Zwartewaterland

Als er windmolens in Zwartewaterland gaan komen, dan wil Energiek Zwartewaterland dat iedere inwoner daarvan kan profiteren. Dat betekent naast de lasten ook de lusten eerlijk verdelen. Om dat te kunnen bereiken wil de energiecoöperatie graag mede ontwikkelaar worden van windprojecten. Deze coöperatieve projecten zijn ingewikkeld en kosten veel tijd en geld. Professionaliseren is daarom noodzakelijk. Rabobank Vaart en Vechtstreek steunt deze ambitie.

LEES MEER... | VRIJDAG, 03.05.24
advertentie

Vanaf woensdag 1 mei 2024

Geldautomaat Hasselt twee weken buiten gebruik

Vanaf woensdag 1 mei 2024 zal de geldautomaat aan het Burgemeester Royerplein 8 in Hasselt circa twee weken buiten gebruik zijn. Inwoners en bezoekers van Hasselt kunnen tijdelijk terecht in Genemuiden, Zwartsluis of Zwolle. Naar verwachting is de automaat rond 15/5 weer in gebruik.

LEES MEER... | DINSDAG, 30.04.24
advertentie

Ruim 28 duizend familiebedrijven in provincie

Familiebedrijven in Overijssel goed voor 218.000 banen

Familiebedrijven leveren in Overijssel een grotere bijdrage aan de economie dan in andere provincies. Overijssel is koploper in zowel het omzetaandeel als de toegevoegde waarde van alle familiebedrijven. Ook is het aandeel familiebedrijven in Overijssel groter dan het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit analyse van CBS-cijfers door het Expertisecentrum Familiebedrijven (hogeschool Windesheim) in samenwerking met Provincie Overijssel.

LEES MEER... | DONDERDAG, 14.03.24

Bekendmaking landelijke winnaar tijdens Uitblinkersgala

Van der Sluis genomineerd voor verkiezing beste leerbedrijf 2024

Van der Sluis genomineerd voor verkiezing beste leerbedrijf 2024

Van der Sluis genomineerd voor verkiezing beste leerbedrijf 2024© L.M. van der Sluis Holding B.V.

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft onlangs bekendgemaakt dat Van der Sluis één van de twaalf genomineerde leerbedrijven is voor mbo-studenten in de sector Techniek & Gebouwde omgeving. Op maandag 13 mei 2024 wordt de landelijke winnaar bekend gemaakt tijdens het Uitblinkersgala. Dit wordt georganiseerd door MBO Raad en SBB. De winnaar mag zich een jaar lang beste leerbedrijf van Nederland noemen.

LEES MEER... | DINSDAG, 12.03.24

Vrijstaande woning in Zwartsluis genomineerd

Wie woont in het duurzaamste huis van Overijssel?

Welke woning verdient de titel ‘Duurzaamste huis van de Overijssel’? Van 14 februari tot en met 1 maart 2024 kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet. Huiseigenaren zijn vaak jarenlang bezig geweest met het (ver)bouwen van hun duurzame huis. Acht Overijsselse genomineerden vertellen graag over hun aanpak en laten nu trots het resultaat zien. Ook uit deze gemeente doet een woning mee. Het huis met de meeste stemmen wint de publieksprijs van het Duurzaamste Huis van Overijssel. Binnen de gemeente Zwartewaterland is één vrijstaande woning (bouwjaar 1999) genomineerd. De woning staat in Zwartsluis.

LEES MEER... | DONDERDAG, 15.02.24

DigiHulplijn gratis telefonisch bereikbaar voor alle digitale vragen

Start campagne ‘Dubbel beveiligd is dubbel zo veilig’

Vandaag start de Rijksoverheid campagne ‘Dubbel beveiligd is dubbel zo veilig’. Deze campagne is een initiatief van het ministerie van Justitie en Veiligheid en is bedoeld om Nederlanders te stimuleren tweestapsverificatie in te stellen voor e-mail en andere accounts.

LEES MEER... | DINSDAG, 06.02.24

Samen de schouders eronder!

Ondernemerskring Genemuiden start nieuwe jaar in De Kaaihof