advertentie

Jaarlijkse bijeenkomst door Commissaris van de Koning

Burgemeesters Overijssel op bezoek in Zwartewaterland

Burgemeesters Overijssel op bezoek in Zwartewaterland© Gemeente Zwartewaterland

Zwartewaterland was vrijdag 11 oktober 2024 de locatie voor de Overijsselse burgemeestersdag. Elk jaar organiseert de Commissaris van de Koning deze bijeenkomst. “Ik kijk terug op een zeer geslaagd en nuttig bezoek waarin de burgemeesters kennis hebben kunnen maken met de veelzijdigheid van Zwartewaterland”, aldus burgemeester Eddy Bilder na afloop.

Zo’n 20 burgemeesters kwamen op uitnodiging van de Commissaris van de Koning Andries Heidema bijeen in Zwartewaterland. De Overijsselse burgemeestersdag was een dag met een afwisselend programma. Bilder: “Er was voldoende ruimte voor ontmoeting en voor mooie gesprekken. Ook was het leerzaam. En hebben we kunnen laten zien welke mooie ontwikkelingen de gemeente Zwartewaterland in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Met name ook als Topwerklocatie

Tapijtcluster Genemuiden-Hasselt.
De Commissaris van de Koning van de provincie Overijssel opende het programma in de middag met een welkomstwoord. Naast een informatieve themabijeenkomst kreeg het gezelschap van burgemeesters een bedrijfspresentatie van Condor Group en een rondleiding bij Betap. Aansluitend stond een rondleiding op het programma door het Tapijtmuseum in Genemuiden.

“Het Tapijtmuseum laat het ontstaan zien van de tapijtindustrie in onze gemeente. Daarom mocht een bezoek aan dit museum niet ontbreken,” vertelt burgemeester Bilder. Hij kijkt terug op een geslaagde dag: “Het is belangrijk om elkaar op deze manier te blijven ontmoeten en zo meer te weten te komen over andere gemeenten. Het is mooi dat Zwartewaterland daarvoor samen met de Commissaris van de Koning dit jaar de gastheer mocht zijn.”

2024-10-14 09:46:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.