advertentie

Op dinsdag 12 maart 2024

Informatieavond in Genemuiden over hoogbegaafdheid bij kinderen

Op dinsdag 12 maart 2024 is er in Genemuiden een informatieavond over hoogbegaafdheid bij kinderen. “Hoogbegaafd zijn klinkt misschien leuk, maar als het niet herkend wordt, kan het tot serieuze problemen leiden. Dat willen we als gemeente voorkomen”, zegt wethouder Jan van der Poel. De gemeente Zwartewaterland organiseert de informatieavond samen met GelukkigHB , specialist in hoogbegaafdheid. De avond is bedoeld voor ouders, verzorgers, leerkrachten, professionals en andere betrokkenen van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Er zijn ervaringsdeskundige ouders aanwezig.

“Hoogbegaafdheid wordt dikwijls niet gezien. Het begint met de signalen te herkennen”, zegt Van der Poel. Zo wordt tijdens de informatieavond onder meer in gegaan op het verschil tussen begaafd en hoogbegaafd. Verder wordt gesproken over uitdagingen voor zowel leerkrachten als ouders in de omgang en opvoeding met deze kinderen. 

Vooraf aanmelden voor de informatieavond kan door een e-mail te sturen naar sociaaldomein@zwartewaterland.nl Wie vragen heeft, mag deze vooraf indienen via hetzelfde mailadres. De vragen worden dan tijdens de informatieavond besproken. Inloop vanaf 19.00 uur, en aanvang 19.30 uur.

2024-02-08 12:49:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.