VV Eemdijk - SC Genemuiden 0-1 (0-1)

Sportclub heeft aan één doelpunt genoeg voor volle buit tegen Eemdijk

Sportclub heeft aan één doelpunt genoeg voor volle buit tegen Eemdijk© Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden heeft zijn tweede wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Tegen Eemdijk was het doelpunt in de 14e minuut van Mike Reuvers voldoende om de drie punten mee terug te nemen naar Genemuiden.

Nadat beide teams in de eerste speelronde nog met een gelijkspel van het veld stapten, was de volle winst zaterdag de enige optie. Niet alleen de thuisclub, maar ook de groen-witten zouden met minder geen genoegen nemen.

In de eerste helft was het de thuisclub die vanaf het eerste fluitsignaal de toon zetten. Niet dat het de sterren van de hemel speelde, maar het was wel het team wat het initiatief nam. De de eerste mogelijkheid kwam dan van de Eemdijkers. Sportclub Genemuiden lette even niet op waardoor Jeffrey van Dikkenberg de bal zomaar in de 4e minuut achter doelman Hidde Streutker had kunnen schuiven, maar tot opluchting van de Sportclub-goalie ging de bal naast.

Sportclub Genemuiden was gewaarschuwd. Eemdijk was niet de minste tegenstander en iedere fout zou zomaar kunnen worden afgestraft. Een kopbal van Jens Jurn Streutker en een opgezette aanval van Mike Reuvers waren de wapenfeiten die Sportclub na de kans van Dikkenberg op de mat neer wisten te leggen. Alleen leverden deze geen doelpunten op.

Toch was het Mike Reuvers die Sportclub Genemuiden op voorsprong zetten, nadat hij even daarvoor niet tot scoren kwam was het in de 14 minuut wel raak. Vrij kon hij op doelman Wouter Beukers afgaan, omspeelde deze en de 0-1 was daar. Eemdijk kon daar verder niet veel tegenover stellen en Sportclub Genemuiden wachtte geduldig af op de kansen die zeker nog gingen komen, al zouden deze in het eerste bedrijf spaarzaam zijn. Buiten een paar aardige schoten van Berwout Beimers zou Sportclub Genemuiden niet komen.

Met amper 4 minuten op de klok in de tweede helft was het opnieuw Sportclub Genemuiden die van zich deed spreken. Mike Reuvers had ook zomaar de 0-2 en zijn tweede doelpunt van de middag voor zijn rekening kunnen nemen. Zijn schot was hard, maar spatte op de vuisten van doelman Dikkenberg terug het veld in. In de rebound had Rens van Benthem het in tweede instantie nog af kunnen maken, maar die zag zijn bal over gaan.

Eemdijk bleef er in geloven, de achterstand was overbrugbaar en er was nog voldoende tijd. De inbreng van vier verse wissels door Eemdijk-trainer Patrick Posthuma zouden het tij moeten kunnen keren. Toch zou de inbreng van deze nieuwe krachten de thuisclub niet gaan helpen. Sportclub Genemuiden sloot de boel hermetisch af en zou niets meer weggeven.

In de slotfase had invaller Milan de overwinning zelfs nog meer glans kunnen geven. Zijn bal belandde echter op de paal zodat er aan de 0-1 stand niets meer veranderde en Sportclub Genemuiden de felbegeerde drie punten mocht bijschrijven.

Zaterdag aanstaande komt IJsselmeervogels op bezoek. Een tegenstander van naam die net als de groen-witten wisten te winnen. Thuis tegen Sportlust werd het 2-1 voor de rooien.

2024-08-26 18:23:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.