SC Genemuiden - IJsselmeervogels 1-3 (0-1)

Sportclub Genemuiden doet zichzelf tekort tegen IJsselmeervogels

Sportclub Genemuiden doet zichzelf tekort tegen IJsselmeervogels© Helmich Lubberts

Het is Sportclub Genemuiden niet gelukt om op eigen veld te stunten tegen IJsselmeervogels. Het verloor de wedstrijd met 1-3 en deed zich hiermee zelf te kort. Lang zag het er naar uit dat de wedstrijd zou eindigen in een 1-1 eindstand, maar in de slotfase sloegen de vogels genadeloos toe en liet het de groen-witten met lege handen achter.

Het was IJsselmeervogels die vanaf het eerste fluitsignaal de toon zetten, zo scheerde een bal van Marouane Afakar net over de lat en was het Sportclub Genemuiden die met de schrik vrij kwam. Diezelfde Afakar zou niet veel later aan de basis staan van het eerste doelpunt van de wedstrijd. Vanuit een hoekschop door hem genomen, kwam de bal uiteindelijk weer bij hem terug. Hij deponeerde deze vervolgens met precisie op het hoofd van de geheel vrijstaande Junior van der Velden, die hem simpel kon binnenkoppen.

IJsselmeervogels bleef in het eerste bedrijf van de wedstrijd de bovenliggende partij, al bleven de kansen voor de Spakenburgers spaarzaam. Een schot van Azzeddine Dkidak, werd een gemakkelijke prooi voor doelman Hidde Streutker, net als een lage bal van Jesse Schuurman. De grootste kans viel vlak voor het rustsignaal, wanneer Marouane Afaker iets scherper was geweest na een voorzet van Azzeddine Dkidak dan hadden de IJsselmeervogels de score ook maar zo kunnen verdubbelen. Voor Sportclub Genemuiden kwam het gelukkig zover niet. Het bleef voor rust bij die ene treffer van Van der Velden.

Na rust veranderde het spelbeeld. Sportclub Genemuiden ging aanvallender spelen en beide teams leken meer aan elkaar gewaagd. Dit resulteerde in de 74e minuut in de gelijkmaker. Nadat Mike Reuvers de bal in de voeten van de inkomende Marc Magan wist te leggen, plaatste hij met uiterste precisie via de onderkant van de lat de bal achter doelman Jaimy Schaap.

Dat de wedstrijd in een 1-1 gelijk spel zou eindigen lag voor de hand, ware het niet dat Sportclub Genemuiden bij het verstrijken van de tijd de deksel toch nog op de neus kreeg. IJsselmeervogels speelde het slim, loerde op de counter en leek allerminst tevreden met het gelijke spel. Het lukte de groen-witten niet om adequaat op te treden en het was Gregory Kuisch die doelman Hidde Streutker verraste en de Vogels opnieuw op voorsprong zette.

Met nog 2 minuten op de klok leek het een Mission Impossible te worden voor Sportclub Genemuiden om nog iets aan de achterstand te kunnen doen. Dit werd jammer genoeg bewaarheid, want alleen IJsselmeervogels zou nog tot een doelpunt komen. Na een steekpass van Deveron Fonville was het Max van Hees die de 1-3 scoorde en hiermee de enigszins geflatteerde eindstand bepaalde.

2024-09-02 08:32:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.