advertentie

Vaststellen definitief besluit op 9 oktober 2024

Inschrijving inspraak Omgevingsverordening en inpassing zon en wind gesloten

Belangstellenden kunnen zich nu niet meer inschrijven om in te spreken voor de extra vergadering van de Statencommissie Milieu & Energie op 18 september. Wel bestaat de mogelijkheid om schriftelijk een reactie te geven op de voorgenomen Omgevingsverordening en inpassing zon en wind. Provinciale Staten (PS) besloten dit omdat het maximaal aantal insprekers voor deze dag is bereikt.

In totaal krijgen nu ruim 100 mensen tijdens de extra vergadering van de Statencommissie Milieu & Energie vijf minuten inspreektijd. Na deze inspreektijd krijgt deze groep ook de mogelijkheid om met de leden van de Statencommissie kort in gesprek te gaan. Uiteindelijk ontvangen Provinciale Staten 8 personen per uur. De extra vergadering start om 09.00 uur en stopt naar verwachting om 23.00 uur. Wie het inspraakmoment heeft gemist, kan nog steeds een schriftelijke reactie sturen naar statengriffie@overijssel.nl Deze worden eveneens door de Statencommissie Milieu & Energie in behandeling genomen.

Na de inspraak
Na het inspraakmoment op 18 september gaan de leden van de Statencommissie Milieu & Energie op 25 september met elkaar en met Gedeputeerden Tijs de Bree (Energie) en Liesbeth Grijssen (Ruimtelijke Ordening, Participatie) over de Omgevingsverordening en inpassing zon en wind in gesprek. Hierbij nemen zij ook de opgedane indrukken en inzichten van de inloopavond van 3 juli en het inspreekmoment van 18 september mee. Bij deze vergadering is er geen mogelijkheid tot inspreken. Wel zijn belangstellenden welkom om deze openbare vergadering te volgen vanaf de publieke tribune of op afstand via een live online verbinding. Uiteindelijk nemen Provinciale Staten in de Statenvergadering van 9 oktober een definitief besluit. Ook de Statenvergadering is openbaar en is zowel vanaf de publieke tribune als online te volgen. 
Besluit

De leden van de Statencommissies Milieu & Energie besluiten of er in de Provinciale Statenvergadering verder moet worden gesproken over de Omgevingsverordening en inpassing zon en wind. In dat geval wordt het Statenvoorstel gezien als een bespreekstuk. Als de Statencommissie verdere bespreking niet nodig acht, wordt het voorstel een hamerstuk. Het wordt in dat geval zonder voorafgaand debat gelijk in stemming gebracht. Uiteindelijk nemen Statenleden op 9 oktober aan het eind van de Provinciale Statenvergadering een besluit over de bespreekstukken door te stemmen. Zodra een meerderheid van de aanwezige Statenleden instemt met een voorstel, is deze aangenomen.

2024-09-05 17:28:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.