advertentie

Start nieuw schooljaar 2023-2024

Inspirerende aftrap voor leerlingen Agnieten College Zwartsluis

Inspirerende aftrap voor leerlingen Agnieten College Zwartsluis© Agnieten College Zwartsluis

De nieuwe brugklassers van het Agnieten College in Zwartsluis beleefden een onvergetelijke eerste schoolweek vol introductieactiviteiten. De nadruk lag op kennismaking, het ontdekken van het grote schoolgebouw en, bovenal, plezier hebben met hun nieuwe klasgenoten.

Een hoogtepunt van de week was de middag vol inspirerende activiteiten op het gebied van dans, theater, percussie en decorbouw. In slechts één middag werkten de eerstejaars leerlingen aan een opwindende dans- en muziekvoorstelling, waarin het verhaal verteld werd van de vete tussen East en West Coast Hiphop in de jaren '90. Dit werd begeleid door de ervaren workshopdocenten van Xplosief uit Zwolle.

De leerlingen volgden workshops naar eigen interesse, variërend van verschillende 'Urban' dansstijlen tot beatmaking, graffiti, film en rap. Binnen enkele uren leerden ze de basis van percussie en dans. Het decor, vakkundig geplaatst door de decorgroep, vormde een prachtige achtergrond voor de uitvoering.

's Avonds werden de inspanningen gedeeld met trotse ouders en verzorgers. De genodigden werden getrakteerd op een opzwepende en energieke voorstelling, en hun verbazing was groot over wat deze groep leerlingen in slechts één middag had bereikt.

Voor leerlingen uit andere klassen begon het schooljaar eveneens met ontspannende momenten en een fijn weerzien. Er werd kano gevaren op het water van de Weerribben en bijgepraat over de zomervakantie tijdens een gezellig potje bowlen. Creativiteit bloeide op met workshops in Hiphop en dans

De eerste week op het Agnieten College in Zwartsluis was een week vol memorabele momenten, nieuwe vriendschappen, creativiteit en indrukwekkende prestaties. Het belooft een inspirerend schooljaar te worden voor deze enthousiaste leerlingen.

2023-09-08 08:40:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.