advertentie

'Overijssel Verbouwt'

Zwartewaterland krijgt bijdrage van provincie om woningeigenaren te helpen bij isoleren

Zwartewaterland krijgt bijdrage van provincie om woningeigenaren te helpen bij isoleren

Op 1 juni 2023 werd bij OVG Genemuiden het startschot gegeven voor vier projecten van 'Overijssel Verbouwt'. Eén van deze projecten is 'Hulp aan woningeigenaren bij Isoleren'. Gemeente Zwartewaterland voert dit project uit en heeft hier voor de komende tweeënhalf jaar een provinciale bijdrage voor gekregen. Wethouder Harrie Rietman: “Met deze bijdrage kan de gemeente woningeigenaren blijven helpen bij het isoleren van hun woning en werken we de komende jaren toe naar een duurzamer Zwartewaterland.”

Het project “Hulp aan woningeigenaren bij Isoleren” richt zich op eigenaren van woningen met een energielabel D of slechter. Deze woningen zijn slecht geïsoleerd. Met de bijdrage van de provincie wordt in beeld gebracht waar in de gemeente nog woningen zijn met energielabel D,E,F of G zodat de eigenaren van deze woningen gericht benaderd kunnen worden met een specifiek advies. Daarnaast gaat de gemeente buurtevents organiseren waar inwoners dichtbij en laagdrempelig advies en hulp kunnen krijgen. Ook kan de gemeente met deze bijdrage de komende jaren doorgaan met het aanbieden van de gratis energieadviesgesprekken.

Op dit moment biedt de gemeente webinars en bijeenkomsten aan over het verlagen van de energierekening door isolatie, zonnepanelen en verwarming. Vervolgens kan een energieadviseur van DCZ in een adviesgesprek de specifieke mogelijkheden voor een woning bespreken, inclusief subsidies, financiering en kosten en opbrengsten. De energieadviseur kan ook helpen bij het realiseren van maatregelen. Hiervoor werkt hij samen met de bedrijven die bij DCZ zijn aangesloten en maatregelen voor verduurzaming van een woning kunnen verzorgen. Zij waren eveneens op 1 juni aanwezig om de start van het project en de samenwerking met de gemeente kracht bij te zetten.

Meer informatie over energiebesparing is te vinden op duurzaambouwloket.nl/zwartewaterland of bel naar het energieloket op 038 203 10 72. Heeft u zelf ideeën voor initiatieven in de gemeente Zwartewaterland om zoveel mogelijk huizen met energielabel D, E, F of G te verduurzamen? Mail uw idee dan naar duurzaam@zwartewaterland.nl

2023-06-07 08:45:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.