Verbeteringen aan Veerweg gaan binnenkort de tweede fase in

Verkeersmaatregelen bij tijdelijke in- en uitrit Zwartewaterweg

De verbeteringen aan de Veerweg in Hasselt gaan binnenkort de tweede fase in. Voor die werkzaamheden komt er van maandag 19 juni t/m vrijdag 21 juli 2023 een tijdelijke uitrit voor Breman op het fietspad aan de Zwartewaterweg. De gemeente Zwartewaterland zet een verkeersregelaar in om te zorgen dat fietsers en ander (vracht)verkeer elkaar veilig kan passeren.

De herinrichting van de Veerweg moet zorgen voor een betere bereikbaarheid voor de bedrijven op dit deel van het bedrijfsterrein In Hasselt. Verder verbetert de gemeente hiermee de verkeersveiligheid. Het zwembad aan de Veerweg krijgt extra parkeerplaatsen om de parkeeroverlast te verminderen. De afgelopen maand zijn in de voorbereiding op de herinrichting al rioolwerkzaamheden uitgevoerd.

Om de werkzaamheden op de Veerweg en het eerste deel van de Industrieweg mogelijk te maken, krijgt Breman een tijdelijke in- en uitrit op de Zwartewaterweg. Die uitrit doorkruist het fietspad. Daarom stelt de gemeente Zwartewaterland tijdelijke verkeersmaatregelen in. Tijdens openingstijden van Breman begeleidt op de plek van de tijdelijke toegang een verkeersregelaar het verkeer. Na afronding van de werkzaamheden wordt de tijdelijke in- en uitrit weggehaald.

In de tweede fase van de werkzaamheden aan de Veerweg start Schagen met de herinrichting van het bedrijfsterrein en de aanleg van de parkeerplaatsen. In de week van 17 tot en met 21 juli brengt Schagen de eerste twee lagen asfalt aan. Vanaf 24 juli is de Veerweg weer toegankelijk voor het verkeer. Na de zomervakantie wordt nog een derde laag asfalt aangebracht. Ook starten dan de werkzaamheden voor een veilige aansluiting van de Veerweg naar de Zwartewaterweg.

2023-06-14 11:26:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.