SC Genemuiden - VV TEC 5-1 (1-0)

Sportclub Genemuiden maakt korte metten met 100-jarige TEC

Sportclub Genemuiden maakt korte metten met 100-jarige TEC© Helmich Lubberts

De returnwedstrijd in de nacompetitie voor een plaats in de Tweede Divisie, zal Voetbalvereniging TEC in het jaar waarin ze hun 100-jarig jubileum vieren niet gauw vergeten. Een gretig Sportclub Genemuiden, wat boven zichzelf uitsteeg, bewees zich in ieder geval een goede dienst door het thuisduel met maar liefst 5-1 winnend af te sluiten.

Het was genieten op sportpark de Wetering. Een getergde groen-witte brigaden trok vanaf het eerste fluitsignaal ten strijde met maar één doel; de wedstrijd winnend afsluiten. Sportclub Genemuiden begon sterk aan de wedstrijd. Het gaf nagenoeg niets weg en zoals zo vaak al dit seizoen stond er een elftal op het veld die voor elkaar door het vuur wilden gaan.

Sportclub Genemuiden regeerde en domineerde. De verdediging stond opnieuw als een huis en zou ook deze middag nagenoeg niets weggeven. Aan aanvallende impulsen zou het naarmate de wedstrijd vorderde ook niet ontbreken, Sportclub Genemuiden had zich voorgenomen om zich vast te bijten in de tegenstander en pas los te laten wanneer het doel bereikt was. Dat Sportclub Genemuiden op een 1-0 voorsprong kwam was dan ook niet zo verwonderlijk. Een verre ingooi van Bart Jan Brouwer werd door Jens Jurn Streutker fraai ingekopt en de tegentreffer in Tiel teniet. Sportclub Genemuiden kreeg na deze treffer zelfs de gelegenheid om nog voor rust de stand verder uit te bouwen, maar dat bleef de gasten uit Tiel uiteindelijk nog bespaart.

Na rust zou Sportclub Genemuiden er zelfs nog een schepje bovenop doen, de 1-0 was immers niet genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Het kwam steeds beter in hun spel en het leek een kwestie van tijd voor doelpunt nummer twee zou gaan vallen. Vanuit een corner gebeurde dit ook, Nick Buitink beroerde met de zijkant van zijn hoofd de bal en zorgde voor doelpunt nummer twee van deze middag.

Tegenstander s.v. T.E.C. wist wat het te doen stond, de 2-0 achterstand betekende immers uitschakeling. Hierdoor kreeg Sportclub Genemuiden steeds meer ruimte, met als gevolg dat twee uitgespeelde kansen de 3-0 en 4-0 opleverden. Eerst was het Mike Reuvers die het net trof en ruim een kwartier later Rens van Benthem. De tegentreffer door Fabian Serrarens die de 4-1 op het scorebord deponeerde was weliswaar een smetje op de wedstrijd, maar ook niet meer dan dat. Want in de 85e minuut maakte Mike Reuvers aan alle aspiraties van s.v. T.E.C. mochten ze die nog hebben een einde door de 5-1 binnen te schieten.

Voor Sportclub Genemuiden gaat de nacompetitie woensdag 5 juni 2024 verder. Blauw Wit’38 uit Veghel is dan de volgende tegenstander.

2024-06-03 09:53:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.