advertentie

Zwerfafvalrapers gezocht

Samen afval rapen voor een schoon Zwartewaterland

Plastic flesjes, peuken en snoeppapiertjes. Zwerfafval maakt onze straten niet fraai, maar het is ook nog eens slecht voor de natuur en onze gezondheid. Als het voorjaar dan straks toch echt aanbreekt, willen we vooral genieten van een schone leefomgeving waar de natuur de ruimte heeft om tot bloei te komen. Daarom is het belangrijk dat we samen actie ondernemen om onze buurten schoon te houden.

Hoewel het werk van de zwerfafvalrapers eigenlijk overbodig zou moeten zijn (als we allemaal op de goede manier met afval zouden omgaan), is de gemeente ontzettend blij met het werk van deze vrijwilligers. Elke kern heeft een groepje mensen dat zich steeds weer inzet om afval op te ruimen. Fantastisch werk. Maar iedereen kan een afvalraper zijn!

Zwerfafvalrapers gezocht
Om te kunnen wandelen, fietsen en buitenspelen in een schone omgeving, zijn zwerfafvalrapers onmisbaar. Gemeente Zwartewaterland ondersteunt deze vrijwilligers met een veiligheidshesje, handschoenen, vuilniszakken en een afvalgrijper. Wilt u ook een steentje bijdragen? Word ook een afvalraper.

Samen afval rapen Medewerkers van de gemeente maakten vorige week al een aantal schoonmaakrondes door Hasselt. In het kader van de Landelijke Opschoondag die afgelopen zaterdag plaatsvond liepen zij met afvalgrijpers door de straten. Een gezellige en nuttige activiteit. Wilt u samen met collega’s een zwerfafvalwandeling organiseren? De gemeente zorgt voor de materialen. Stuur een mail naar duurzaam@zwartewaterland.nl.

Bijeenkomst voor zwerfafvalrapers in Zwartsluis
Om de krachten te bundelen en ideeën uit te wisselen, nodigen wij alle zwerfafvalrapers in Zwartsluis uit voor een bijeenkomst in Sluuspoort op 10 april van 20.00 – 21.00 uur. We willen de vrijwilligers die het mooie Zwartsluis schoonhouden bedanken. Ook inwoners die graag willen helpen zijn van harte welkom. Meld u aan via duurzaam@zwartewaterland.nl

De bijeenkomst voor Hasselt volgt in mei.

2024-03-27 12:08:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.