advertentie

Band Uncle John zorgt voor het muzikale toetje!

Optreden de Stones Sessions op 11 november in d’Overtoom

Tik ‘Stones Sessions’ in op Google en je krijgt een eindeloze reeks lovende recensies op je scherm. De jonge muzikanten staan niet voor niets bekend als ‘the number 1 tributeband’ van The Rolling Stones. Terwijl de grote voorbeelden bezig zijn met een glorieuze comeback, staan de Stones Sessions op 11 november in d’Overtoom in Genemuiden. “De timing kon niet beter: de kaartverkoop loopt als een trein”, zegt beheerder Eddy Beens. Wie niet beter weet denkt dat de bandleden uit Dartford komen. Het voorstadje van London waar Mick Jagger en Keith Richards opgroeiden. Maar ze wonen in Zwolle of studeerden daar aan het conservatorium. Ondanks die afkomst en de jonge leeftijd klinken ze zoals The Rolling Stones aan het einde van de jaren zestig en begin jaren zeventig. Die maakten toen rauwe albums als Sticky Fingers en Exile on Mainst. die volgens de kenners tot hun besten behoren.

Binnen-, en buitenland
The Stone Sessions spelen de muziek van hun helden niet klakkeloos na, maar benaderen wel de kenmerkende energieke sound. Daarmee zetten ze theaters en concertzalen in binnen- en buitenland op de kop. Zelfs in China stonden the Stone Sessions op het podium. “Zelf ben ik helemaal geen groot Stones-fan, maar toen ik deze band hoorde in Zwolle was ik verkocht. Dit zijn muzikanten die een geweldige sound én show neerzetten. ‘Dat moet ook in Genemuiden kunnen’, dacht ik meteen…”, vertelt Beens.

Illustere namen
Daarmee is d’Overtoom weer eens het decor van een popconcert. The Stones Sessions sluiten aan bij illustere namen als Vandenberg, Toontje Lager en Livin’Blues. “Onze theaterzaal leent zich bij uitstek voor concerten zoals deze. Door het kleinschalige karakter sta je overal bovenop het podium. Als dit concert aanslaat, willen we weer vaker bands naar Genemuiden halen”, vertelt Beens. In het ‘naprogramma’ van The Stones Sessions zorgt de Genemuider band Uncle John voor het muzikale toetje in de kantine van het verenigingsgebouw.

The Stones Sessions richten zich straks vooral op de muziek uit de hoogtijdagen van The Rolling Stones. Alle hits tussen Satisfaction en Angie staan zeker op het repertoire. In het ‘naprogramma’ van The Stones Sessions zorgt de Genemuider band Uncle John voor het muzikale toetje in het café van d'Overtoom.

The Stones Sessions richten zich straks vooral op de muziek uit de hoogtijdagen van The Rolling Stones. Alle hits tussen Satisfaction en Angie staan zeker op het repertoire. De verwachting is dat muziekfans uit een brede regio naar Genemuiden komen. De kaarten kosten in de voorverkoop 17,50 euro en aan de zaal 20 euro. Het concert begint op 11 november om 21.00 uur. Een uur eerder gaat de zaal open. Kaarten zijn verkrijgbaar in de Overtoom. Reserveren kan ook via info@overtoom-genemuiden.nl

Kijk voor alle informatie over de kaartverkoop op www.overtoom-genemuiden.nl

2023-10-28 11:38:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.