SC Genemuiden - USV Hercules 2-1 (1-1)

Op de valreep winst voor Sc Genemuiden in aantrekkelijk duel met USV Hercules

Op de valreep winst voor Sc Genemuiden in aantrekkelijk duel met USV Hercules© Helmich Lubberts

Met een 2-1 overwinning op USV Hercules zorgde Sportclub Genemuiden in de laatste thuiswedstrijd in de 3e Divisie A voor een mooie seizoensafsluiting. De toeschouwers kregen in ieder geval een vermakelijke pot voetbal te zien. Met twee voetballende ploegen die vol voor de winst gingen.

In de eerste helft waren de beide teams redelijk aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op-en-neer en leverde aan beide zijden een aantal goede mogelijkheden op. Voor Sportclub Genemuiden was het Rens van Benthem die al in de eerste minuut Hercules-doelman Pepijn Vonk op de proef stelde. Zjn schot was hard, maar de vuisten van de doelman zorgden ervoor dat de gasten niet al in een vroeg stadium van de wedstrijd op achterstand aankeken.

Tim Peters mocht het na een goed kwartier spelen aan de andere kant proberen. Zijn diagonaal genomen schot leek in de verste hoek het doel in te gaan, maar tot opluchting van iedereen schoof de bal voorlangs. Ondanks het goede spel van Sportclub-zijde was het USV Hercules die voor de openingstreffer zorgden. Zag Tim Pieters eerder zijn doelpoging nog teniet worden gedaan, bij de openingstreffer zou hij met zijn bijdrage de gemiste kans meer dan goed maken. Want vanuit een voorzet, was het Max van Hees die het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam en de gasten op een 0-1 voorsprong zetten.

Na deze treffer gebeurde er verder niet zoveel en had het er alle schijn van dat USV Hercules met een voorsprong de kleedkamer in zou gaan, maar Rens van Benthem besloot anders. Want bij het verstrijken van de eerste 45 minuten lukte het USV Hercules niet om de bal uit de doelmond weg te krijgen. Van Benthem's zijn bal stuiterde in eerste instantie via de doelpaal nog wel weer het veld in, maar toch zou het hem lukken om de bal tussen alles en iedereen in het doel te krijgen en Sportclub Genemuiden nog voor rust langszij te brengen.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld, al was het Sportclub Genemuiden die steeds meer het heft in handen nam. Zo was het Mike Reuvers die oog in oog met de doelman kwam maar de trekker niet over wist te halen. Marc Magan had niet veel later ook een goede mogelijkheid, maar ook hem lukte het niet om de Hercules doelman te verschalken.

Het zou dan ook tot de 90e minuut duren voordat er daadwerkelijks weer iets zou gaan gebeuren. Terwijl donderwolken zich samenpakten boven sportpak de Wetering en het onweer dichterbij kwam, was het invaller en debutant Maron Voorhuis die een perfecte bal aan de voeten van Rens van Benthem deponeerde. Deze wist wel raad met deze goed gegeven bal en bezorgde met zijn tweede doelpunt van de middag de groen-witten de 2-1 overwinning.

Na de wedstrijd tegen USV Hercules is er nog een speelronde te vergeven voor de groen-witten, alleen het uitduel tegen het gedegradeerde Kampong staat nog op de kalender en daarna volgt de nacompetitie.

2024-05-21 08:01:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.