Brug tijdens werkzaamheden gestremd voor vaarverkeer

Nieuw dek voor Sluisbrug bij afronding werkzaamheden aan kade

Nieuw dek voor Sluisbrug bij afronding werkzaamheden aan kade© Gerrit Slurink

De Sluisbrug in Hasselt krijgt deze week een nieuw brugdek. Vanwege deze werkzaamheden is de brug van maandag 24 tot en met vrijdag 28 juni afgesloten voor (vaar)verkeer. De plaatsing van het brugdek markeert de afsluiting van omvangrijke werkzaamheden voor het behoud van het historisch karakter in dit deel van Hasselt.

De kademuren bij het Meijersbolwerk en de Sluisbrug vormen een belangrijk onderdeel van het aangezicht van de binnengracht in het centrum van Hasselt. Beiden waren toe aan onderhoud. In opdracht van de gemeente Zwartewaterland heeft Tebezo in de afgelopen maanden de kademuren in de uitmonding gerestaureerd en daarmee weer in oude glorie hersteld. Bij die werkzaamheden zijn de kademuren zowel boven als onder het water voorzien van nieuwe voegen. De kademuren zijn gereinigd en begroeiingen zijn verwijderd. Verder zijn de houten palen en balken van het remmingwerk vervangen.

Sluisbrug tijdelijk afgesloten voor (vaar)verkeer
Nu de werkzaamheden aan de kade zijn afgerond, wordt tot slot het brugdek van de nabijgelegen Sluisbrug vervangen. De productie van het dek vond plaats in de fabriek. Met een telescoopkraan wordt maandag 24 juni eerst het bestaande brugdek uitgehesen. De kraan komt te staan in de Ridderstraat. Daarna laadt de telescoopkraan vanaf de Grintwal het brugdek over voor transport. Donderdag 27 juni wordt het nieuwe brugdek geplaatst. Ook dat gebeurt met een telescoopkraan vanaf de Grintwal en de Ridderstraat.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. De brug is afgesloten voor al het verkeer van maandag 24 juni om 07.00 uur tot vrijdag 28 juni om 16.00 uur. Ook het vaarverkeer moet rekening houden met de werkzaamheden. De gracht is ter hoogte van de brug afgesloten voor vaarverkeer op maandag 24 juni tussen 07.00 en 19.00 uur, dinsdag 25 juni tussen 07.00 en 18.00 uur, woensdag 26 juni tussen 07.00 en 18.00 uur, donderdag 27 juni tussen 07.00 en 18.00 uur en vrijdag 28 juni tussen 07.00 en 16.00 uur. 

2024-06-24 07:14:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.