advertentie

Zichtbare emoties bij solo trompettist Edward de Leeuw

Innige samenwerking tussen Irene en Stereo in Grote of Sint Stephanuskerk

Innige samenwerking tussen Irene en Stereo in Grote of Sint Stephanuskerk © Irene Hasselt

Op zaterdag 23 december 2023 gaf de marchingband van Irene, aangevuld met leden van de stageband, een concert in de Grote of Sint Stephanuskerk te Hasselt. Irene had voor dit concert de samenwerking opgezocht met mannenkoor Stereo. Het concert stond onder leiding van dirigent Henk Beens.

Nadat Irene de avond traditiegetrouw startte met het nummer ‘Komt allen tezamen’ werd vervolgens de opening verzorgd door Prof. Dr. H.J Selderhuis. Irene en Stereo zorgde voor een avond vol prachtige kerstmuziek, waarbij organist Cor Ploeg zijn professionele kunsten meer dan waarmaakte met verfijnd orgelspel. Dat Irene en Stereo een prettige samenwerking hebben bleek ook deze avond maar weer het geval te zijn. Zo werd vanuit het niets drummer Wardi de Leeuw benaderd om het stuk ‘O Holy Night’ mee te spelen welke door het koor werd uitgevoerd.

De prachtige akoestiek van de kerk versterkte de warme kerstklanken, waardoor elke noot tot in de verste hoeken van de kerk doordrong. Een van de hoogtepunten van de avond was een solo van trompettist Edward de Leeuw, zoon van drummer Wardi de Leeuw. Zijn virtuoze spel bracht her en der zichtbare emoties los bij de aanwezigen. Later werd het Ere zij God ook begeleid door de Leeuw vanaf het orgel, samen met mede-trompettist Ezra Bergman.

Voor alle muzikanten van Irene is het nu vakantie. Op 6 januari 2024 staat de nieuwjaarsreceptie gepland waarbij de complete vereniging aanwezig zal zijn. Irene zal dan bij de marchingband starten met hun nieuw aangetrokken dirigent. Henk Beens blijft actief binnen de vereniging als dirigent van de stageband.

2023-12-27 00:38:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.