advertentie

Een eetstoornis! Wat is het en hoe ga je ermee om?

Informatieavond over eetstoornissen in Hasselt

Heb jij iemand in de omgeving met een eetstoornis en weet je niet altijd goed hoe hiermee om te gaan? Worstel je zelf met een verstoord eetgedrag? Of ben je geïnteresseerd in dit onderwerp? Op dinsdag 16 april 2024 organiseert de gemeente Zwartewaterland in samenwerking met Cuídate Zwolle (gespecialiseerd in behandelingen voor jongeren) een informatieavond.

Tamara van der Horst uit Hasselt is op deze avond aanwezig. Zij is ervaringsdeskundige en heeft in het verleden zelf te maken gehad met een eetstoornis. Verder wordt er ook gesproken over signalering. Hoe herken je het en hoe ga je om met iemand met een eetstoornis? De avond is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft. Dit kunnen dus ook ouders, vrienden, huisartsen of hulpverleners zijn.

Over eetstoornissen
Een eetstoornis is een psychische aandoening die wordt gekenmerkt door verstoord eetgedrag. Sommige mensen met een eetstoornis eten te weinig, anderen juist teveel en weer anderen wisselen perioden van eetbuien af met perioden van (streng) lijnen. Eetstoornissen hebben niet één specifieke oorzaak, maar komen door een samenloop van verschillende factoren. Mensen die door erfelijkheid een verhoogd risico op obesitas hebben, zijn bijvoorbeeld sneller geneigd te gaan lijnen en hebben daardoor ook meer kans om eetbuien te ontwikkelen. Vaak lukt het mensen met een eetstoornis niet om controle te krijgen op hun leven, waardoor ze grip proberen te krijgen op in ieder geval één gebied: eten en afvallen. En soms zien ze eten als troost of als manier om met hun emoties om te gaan.

Informatieavond
De informatieavond wordt verzorgd door Yvette Spijkstra en Anne Gré Geschiere van Cuídate Zwolle. De informatieavond is op dinsdag 16 april in het Teeuwland in Hasselt en begint om 19.30 uur (inloop om 19.15 uur). Het is handig om je op te geven voor de avond. Dat kan via gezondengelukkig@zwartewaterland.nl

Heb je vooraf vragen? Stuur deze dan gerust mee.

2024-04-04 12:13:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.