advertentie

Werkzaamheden tot en met 5 juli 2024

Fietspad langs N331 afgesloten door herstelwerkzaamheden

Fietspad langs N331 afgesloten door herstelwerkzaamheden© Gemeente Zwartewaterland

Door het langdurige hoogwater van afgelopen winter is schade ontstaan aan de berm van het fietspad langs de N331, op het deel tussen Zwartsluis en Hasselt. Daarom start de gemeente Zwartewaterland vrijdag 24 mei met herstelwerkzaamheden. Deze werkzaamheden duren tot en met 5 juli en hebben gevolgen voor het fietsverkeer.

Door het hoogwater en de stormen van afgelopen maanden zijn grote delen van de berm van het fietspad weggeslagen. Om schade in de toekomst aan het fietspad te voorkomen, laat de gemeente Zwartewaterland de berm nu herstellen. Daarbij wordt het talud bedekt met een nieuwe laag klei. Gelijktijdig wordt de sloot naast het fietspad opgeschoond en vinden er andere opruimwerkzaamheden plaats. Na de werkzaamheden wordt de helling van het fietspad weer ingezaaid met gras.

Klaar voor stormseizoen
De herstelwerkzaamheden aan de berm nemen enige tijd in beslag. Daardoor is het fietspad vanaf 24 mei tot en met 5 juli afgesloten op het deel tussen het gemaal Kloosterzijl bij De Velde en de rotonde bij de Grote Kranerweerd in Zwartsluis. Door de werkzaamheden nu te starten, is de berm weer voldoende beschermd als in het najaar het stormseizoen begint. Fietsers tussen Zwartsluis en Hasselt kunnen in deze periode gebruikmaken van de parallelweg langs de N331 (De Velde). Voor de verkeersveiligheid adviseert de gemeente fietsers ook voor het deel tussen het gemaal Kloosterzijl en Hasselt de parallelweg te gebruiken.

2024-05-23 10:36:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.