'Uw donaties helpen om de continuïteit van evenement te garanderen'

Aftellen voor HV Dweildag Hasselt 2024

Aftellen voor HV Dweildag Hasselt 2024© DKN | RDV

Maar liefst zestien dweilorkesten en fanfarekorpsen brengen zaterdag 15 juni 2024, tijdens de HV Dweildag, een bezoek aan het aloude centrum van Hasselt. De dag wordt geopend met een grote streetparade, vanaf 11.30 uur. Acht drum- en fanfarekorpsen geven, vanaf de Grintwal, acte de précense. Om 13.00 uur volgt het middagprogramma. Na het succes van voorgaande jaren tilt de organisatie het muzikaal entertainment op de braderie én het kinderspeelparadijs naar een hoger plan.

Nieuw is een theatershow bij de Veerpoort. Het hilarische en flexibele duo Boer Driekus en Boerin Bertha gaat ontbijten, maar op welke wijze? Ben jij ook nieuwsgierig hoe ze dit ontbijt naar een next-level zullen brengen? De theatershow van 20 minuten wordt drie keer opgevoerd, om 13.15 uur, 14.15 uur en 15.15 uur.

Mede dankzij de vele trouwe sponsoren en vrijwilligers, is het wederom gelukt om een HV Dweildag te organiseren. De organisatie is zeer dankbaar voor alle giften, maar geeft tegelijkertijd aan dat de toekomst zeer onzeker is. “Ook wij hebben te maken met enorme kostenstijgingen. Zonder een koerswijziging weten wij niet hoelang dit evenement nog kan blijven bestaan”, zegt Andrea ter Wee namens de organisatie. De organiserende partij doet een beroep op het publiek. "Op het evenement liggen bierviltjes met QR-codes. Via deze code kunnen bezoekers een steentje bijdragen met een vrijwillige donatie. Dankzij uw donatie kan het mooie evenement wellicht voor de stad behouden blijven. Een donatie kan eveneens via de onderstaande website. Verder hopen we dat het weer ons goed gezind zal zijn. Laat u daarvan niet weerhouden en kom op zaterdag aanstaande naar de HV Dweildag."

Voor meer informatie, het programma en een donatie, kijk op www.dweildaghasselt.nl

2024-06-11 13:11:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.