advertentie

Met talen van 't Klooster, Gaellemuun, Zuudwest-Drenthe en de Sluus

Streektaalavond keert terug in Sluuspoort Zwartsluis

Streektaalavond keert terug in Sluuspoort Zwartsluis© Sluuspoort Zwartsluis

Jarenlang was het één van de succesvolste culturele avonden in Sluuspoort, de Streektaalavond. Meestal geprogrammeerd tijdens de Dialectmaand in het voorjaar. Corona zette een streep door de rekening. Maar op verzoek van velen keert de Streektaalavond dit najaar terug op de activiteitenagenda. Vrijdag 6 oktober 2023 is het zover. De talen van 't Klooster, Gaellemuun, Zuudwest-Drenthe en de Sluus staan centraal in verhalen, gedichten en liederen. Het programma begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De entree bedraagt 8,00 euro, inclusief consumptie.

Bekende ‘gezichten’ zorgen voor de invulling van deze avond. Het publiek mag dit keer rekenen op nieuwe bijdragen van Frouk Alice Weijs (Sint Jansklooster), Jan Blei (Zwartsluis), Jannie Bakker (Genemuiden) en Henk Hooijer (Zwartsluis). Het muzikale gedeelte wordt ingevuld door het bekende duo Reinder van Raalte & Margriet Bruggeman. Zij brengen gemakkelijk te beluisteren muziek en zang, ook in dialect. Velen kennen Margriet als smaakvol vertolkster van cabaretliedjes en smartlappen. Teun Grotenhuis praat alle optredens 'aan elkaar'.

2023-10-02 13:00:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.