Tagweg en Steltenberg verkeersveiliger

Zwartewaterland neemt openbaar gebied Tag West over van OCG

De gemeente Zwartewaterland is met Ontwikkelingscombinatie Genemuiden (OCG) overeengekomen dat de gemeente het openbare gebied Tag West in Genemuiden overneemt. OCG was tot nu toe de ontwikkelaar en eigenaar van het gebied en verantwoordelijk voor de inrichting daarvan. De gemeente kan nu verder met de definitieve inrichting van de Tagweg en de Steltenberg.

In deze eerste fase gaat het om de Tagweg, Koekoeksberg, Steltenberg, Kapberg, Dijkkamer, Schuurberg en Vierroeder. Voor de overname van de Tagweg en de Steltenberg is afgesproken dat deze in de huidige staat worden overgenomen. OCG betaalt de gemeente 177.000 euro om de definitieve inrichting af te maken.

Tagweg en Steltenberg verkeersveiliger
“Wij willen nu zo snel mogelijk de nieuwe inrichting van de Tagweg en de Steltenweg realiseren,” zegt wethouder Harrie Rietman. “Het is de bedoeling dat beide wegen erftoegangswegen worden met een maximum snelheid van 30 kilometer per uur en de inrichting die daarbij past met drempels, plateaus en voorrang van rechts. Hiermee komen we tegemoet aan de wens van de omwonenden. We gaan aan de slag met verschillende varianten. Na de zomer willen we de plannen aan onze inwoners willen voorleggen.”

2024-06-14 16:41:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.