advertentie

Van donderdag 21 december t/m zaterdag 23 december 2023

Zwartewaterland Helpt in actie voor Stichting Happy Holiday

Stichting Happy Holiday is aankomende editie het goede doel van de jaarlijkse radiomarathon van Stichting Zwartewaterland Helpt. De stichting doet ieder jaar een oproep voor suggesties voor goede doelen voor de radiomarathon. Voor deze editie, die wordt gehouden van donderdag 21 december t/m zaterdag 23 december 2023, werd uit de vele inzendingen gekozen voor Stichting Happy Holiday. Deze stichting organiseert vakanties voor gezinnen waarvan één of meerdere gezinsleden ernstig of terminaal ziek zijn.

“Deze gezinnen zijn niet in staat om zelfstandig op vakantie te gaan”, legt voorzitter John Grutters uit. “Bij ons kunnen ze samen vakantie vieren. Tijdens de gezinsweek zijn er 24 uur per dag vrijwilligers en verpleegkundigen aanwezig. Deze nemen vakkundig en met liefde de zorg uit handen. Ouders kunnen hierdoor uitslapen, krijgen ontbijt op bed en hoeven ’s nachts niet uit bed door de aanwezigheid van nachtverpleging.”

Voor deze vakantieweek maakt de stichting gebruik van Hotel IJsselvliedt in Wezep. Dit is een speciaal zorghotel waar alle aanpassingen zijn om de zorg te bieden die nodig is. Naast de zorg wordt er door een enthousiast recreatieteam een programma gepresenteerd voor de kinderen en ouder. Niet alleen het zieke kind (of soms een ouder) staat centraal, maar ook de “gezonde” gezinsleden.

Help jij de Stichting Zwartewaterland Helpt mee om deze vakantieweken mogelijk te maken? Heb je een leuk idee voor een actie, wil je meehelpen als vrijwilliger of heb je tips? Neem dan contact op via info@zwartewaterlandhelpt.nl

Kijk voor meer informatie op www.zwartewaterlandhelpt.nl en/of volg Zwartewaterland Helpt via Facebook en Instagram.

2023-11-28 10:26:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.