advertentie

Coalitieakkoord bekend!

Zicht op nieuw dagelijks bestuur WDODelta

De fracties BBB, VVD, CDA en Ongebouwd gaan het nieuwe dagelijkse bestuur (DB) vormen van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Dat is het voorstel aan het algemeen bestuur dat hierover op dinsdagavond 30 mei 2023 een besluit neemt. De uitkomst van de formatiegesprekken heeft daarnaast een coalitieakkoord opgeleverd. Dit coalitieakkoord voor de bestuursperiode 2023-2027 heeft als titel 'Wat we doen voor water: nu, morgen en later'.

Hierin staan de zogeheten kerntaken centraal: voldoende water (niet teveel en niet te weinig), schoon water, sterke dijken en het zuiveren van afvalwater van huishoudens, bedrijven en industrie.

De werkzaamheden van het waterschap moeten in het teken staan van deze kerntaken en er op zijn gericht die nóg beter en slimmer uit te voeren. Uitgangspunt is dat WDODelta dit samen doet met en vóór de mensen en ondernemers die wonen en werken in het gebied.

Nieuw dagelijks bestuur
De kandidaten voor het nieuwe dagelijks bestuur zijn Nicole Koks (BBB, Lettele), Hans Wijnen (VVD, Zwolle), Miranda Wesselink (CDA, Ruinerwold) en Hans Pereboom (Ongebouwd, Basse). De portefeuilleverdeling wordt later bekend. Hierover vinden nog gesprekken plaats binnen het nieuwe DB.

2023-05-22 11:08:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.