advertentie

Eindelijk crossen, skaten, skeeleren en steppen in de Hanzestad

Wethouder Slingerland opent nieuwe pumptrackbaan in Hasselt

Wethouder Slingerland opent nieuwe pumptrackbaan in Hasselt© SamDV.NL

Crossen, skaten, skeeleren, steppen. Jong en oud kan vanaf vandaag, vrijdag 19 april 2024 naar hartenlust racen over de nieuwe pumptrackbaan in Hasselt. Wethouder Maarten Slingerland opende de nieuwe baan hedenmiddag officieel in het bijzijn van jongeren, omwonenden en jongerenwerkers Henk de Jonge en Erik Schotkamp. "Wij willen heel graag al onze sponsoren bedanken voor hun bijdrage aan de nieuwe pumptrackbaan. Zonder hun bijdrage was het niet mogelijk geweest. De baan is door zowel beginners als gevorderden te gebruiken. Het is daarmee een mooie aanvulling op het sportaanbod van Hasselt", aldus de wethouder tijdens de feestelijke opening. Na de opening volgde er demo's van Thijs IJzerman (bmx), Brandon van Dijk (step) en Xavier Janssen (step).

Pumptrackbaan Hasselt
De pumptrackbaan is een aanvulling op het bestaande speel- en sportaanbod in Zwartewaterland. Genemuiden kreeg onder meer een pannaveld in het Tagbos. Zwartsluis krijgt een multifunctioneel sportveld op de plek waar de skatebaan zat. In Hasselt kan je vanaf vandaag terecht op de nieuwe pumptrackbaan aan de Prinsenstraat. De baan biedt veel mogelijkheden voor de inwoners. Het kan worden gebruikt door alles wat wieltjes heeft. Zoals een (loop)fiets, skateboard, step, skeelers of zelfs een rolstoel. De baan heeft een uitdagend parcours met kuilen, bulten en bochten.

Enthousiaste inwoners
Het idee voor de pumptrackbaan kwam van een viertal enthousiaste inwoners. Door een crowdfunding, subsidies en een investering van de gemeente kon het benodigde geld bij elkaar worden gebracht. Aanvankelijk wilde de gemeente Zwartewaterland de baan al eerder aanleggen. Maar de aanleg moest wachten op de uitkomsten van een onderzoek naar vleermuizen in het leegstaande gebouw Links Af. Dat gebouw stond op de huidide plek van de Pumptrackbaan. In 2023 is in het gebouw op vier momenten onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van vleermuizen. Bij dat onderzoek werden geen verblijfplaatsen gevonden van vleermuizen. Daardoor kon het gebouw worden gesloopt om plaats te maken voor de pumptrackbaan.

Aanleg half november 2023 afgerond
Samen met Loonbedrijf Grolleman maakte de initiatiefnemers eerst de grond gereed. Vanaf eind oktober 2023 startte de werkzaamheden voor de aanleg van bulten en bochten. Ook kreeg kreeg de baan een asfaltlaag. Alle werkzaamheden aan Pumptrackbaan zijn in november afgerond. Daarna was het wachten op een keuring door een onafhankelijk keuringsinstituut.

Slingerland hoopt dat er veel gebruik van de pumptrackbaan wordt gemaakt. "Jong en oud hebben weer een plek waar ze kunnen fietscrossen en waar ze elkaar ook kunnen ontmoeten. De nieuwe pumptrackbaan draagt zo bij aan een vitaal en sociaal Hasselt.”

2024-04-19 15:51:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.