advertentie

Campagne levert 117 sollicitanten op

Wervingscampagne 'Jouw extra uitdaging in de buurt' uitermate succesvol

De wervingscampagne 'Jouw extra uitdaging in de buurt' heeft 117 sollicitaties opgeleverd. Zoveel mensen in IJsselland die zich willen inzetten voor een veilige samenleving. Of je nu monteur, kapper, leerkracht, zorgmedewerker, akkerbouwer, engineer, vers specialist, klompenmaker, controller, inkoper, werkvoorbereider, pedicure, meubelstoffeerder, timmerman, barbier, melkveehouder, vestigingsmanager of verpleegkundige bent… werken bij de brandweer past er bijna altijd bij. Dat was de boodschap binnen de campagne.

En nu verder
De kennismakingsgesprekken met alle kandidaten worden op dit moment gevoerd. Zij krijgen daarna te horen of ze mogen deelnemen aan één van de selectiedagen. Tijdens de selectiedag wordt aan de hand van een aantal testen gekeken of het brandweervak bij de kandidaat past. Vervolgens wordt er een definitieve selectie gemaakt.

Aanstellingskeuring
Als brandweerman of -vrouw heb je fysiek en mentaal zwaar werk en het is niet geheel zonder risico. Je moet goed kunnen functioneren in extreme omstandigheden. Slachtoffers maar ook collega's moeten daarop kunnen vertrouwen. Voordat je begint met de opleiding doe je daarom de aanstellingskeuring. Als ook de aanstellingskeuring is gehaald, dan kan de kandidaat beginnen met de tweejarige opleiding Manschap. Dit is basisopleiding voor elke brandweerman of –vrouw. De vrijwilliger heeft dus hetzelfde diploma als een beroepskracht. Tijdens deze opleiding leer je alles over brandbestrijding, technische hulpverlening, incidentbestrijding gevaarlijke stoffen en waterongevallen. Dit jaar zocht Veiligheidsregio IJsselland 75 vrijwilligers voor de posten Balkbrug, Bergentheim, De Krim, Dedemsvaart, Gramsbergen, Hardenberg, Ommen, Deventer, Heino, Luttenberg, Raalte, IJsselmuiden, Kampen, Zwolle, Olst, Welsum, Wijhe, Genemuiden, Giethoorn, Hasselt, Oldemarkt, Steenwijk, Vollenhove en Zwartsluis.

In het najaar van 2024 is de nieuwe wervingsronde. Informatie over de vrijwillige brandweer is te vinden op www.brandweer.nl/ijsselland

2023-11-06 09:09:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.