advertentie

Inzamelingsacties zijn momenteel hard nodig

Voedselbank Zwartewaterland houdt inzamelingsactie in Hasselt en Zwartsluis

Vrijwilligers van Voedselbank Zwartewaterland houden zaterdag 6 april 2024, van 09.00 tot 17.00 uur een inzamelingsactie van houdbare voedselproducten bij drie supermarkten in de kernen Hasselt en Zwartsluis. “Inzamelingsacties zijn momenteel hard nodig”, aldus de organisatie, die steeds meer moeite heeft om voldoende pakketten te maken. De afgelopen tijd heeft een groot aantal gezinnen de zware stap moeten nemen om een beroep te doen op de Voedselbank. Oplopende energieprijzen en boodschappen die steeds duurder worden zijn enkele redenen hiervoor. Om ervoor te zorgen dat er voor de komende periode weer voldoende voorraad komt moet de Voedselbank nu actie ondernemen.

Supermarkten en voedselfabrikanten bewaken steeds scherper hun voorraden, waardoor er minder beschikbaar komt voor de Voedselbanken. Om de tekorten aan te vullen is deze actie weer op touw gezet. Het gaat hierbij om houdbare producten zoals o.a.: blik- of potgroenten, fruitcocktail, beschuit, jam, hagelslag, pastasaus, luiers en meer.

Om klanten van de supermarkten niet te lang bezig te houden, delen vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingang flyers uit met daarop de benodigde producten. Klanten kunnen desgewenst één of meerdere van deze producten kopen en die inleveren bij de vrijwilligers van de Voedselbank bij de uitgang. Ook bestaat de mogelijkheid om in plaats van producten een gift te doen in daarvoor bestemde bus. Wie deze dag niet in de gelegenheid is om wat extra boodschappen te doneren, maar toch iets wil geven, kan ook een financiële donatie overmaken op IBAN NL63 RABO 0161 0577 21 van Stichting Voedselbank Zwartewaterland.

In voorgaande acties heeft de stichting ervaren dat de inzamelingsactie bij de bevolking van Zwartewaterland leeft. Zij hopen en vertrouwen er dan op dat het ook nu weer een succesvolle actie mag worden. Kunnen zij weer op u rekenen?

2024-03-28 15:59:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.