advertentie

Uitwisseling past binnen Week van Lezen en Schrijven

Uitwisseling statushouders Zwartewaterland en Staphorst

De Taalhuizen van Staphorst en Zwartewaterland werkten afgelopen week goed samen. Dit door een aantal leuke activiteiten in ontspannen sfeer te organiseren voor statushouders in deze gemeenten. Deze uitwisseling paste binnen de landelijke Week van Lezen en Schrijven.

Staphorst
Afgelopen dinsdag ging een groep deelnemers uit Hasselt en Zwartsluis naar de Bibliotheek Staphorst. Zij werden daar verwelkomd door een groep taalvragers en taalvrijwilligers uit Staphorst, Rouveen en IJhorst. Taalvragers uit diverse landen kwamen met elkaar in contact tijdens het koffiedrinken, een taalspel, het zingen van Nederlandse popsongs en een lunch. Hierbij sloten ook veel gemeenteambtenaren aan die regelmatig contact hebben met deze doelgroep. De bijeenkomst werd als leerzaam, zinvol en gezellig ervaren. Tijdens de lunch bestond het gezelschap uit 50 personen.

Hasselt
Op vrijdag bezocht een groep van 20 deelnemers en taalvrijwilligers uit de gemeente Staphorst de wekelijkse koffie-ochtend in de bibliotheek van Hasselt. Een ontmoeting waar de nodige contacten werden gelegd. Er was ruimte om een spel te spelen, met vragen naar de IDO-specialist (Informatiepunt Digitale Overheid) te gaan of samen een wandeling maken door het centrum van de Hasselt. Er werden veel indrukken door de ongeveer 40 deelnemers opgedaan.

2023-09-18 09:10:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.