advertentie

SC Genemuiden - vv Hoogeveen 1-0 (0-0)

Sportclub Genemuiden start tweede seizoenshelft met overwinning

Sportclub Genemuiden start tweede seizoenshelft met overwinning© Helmich Lubberts

Met een moeizame 1-0 overwinning op vv Hoogeveen is Sportclub Genemuiden de tweede seizoenshelft goed begonnen. Gemakkelijk ging het allemaal niet, maar daar maalde bij de groen-witten na afloop van de wedstrijd niemand om. Het doelpunt in 71e minuut van de wedstrijd door Mike Reuvers gemaakt zou na afloop voldoende blijken te zijn. Door deze winst en het verlies van de naaste concurrenten is Sportclub opgeklommen naar de 2e plek op de ranglijst die aangevoerd wordt door Harkemase Boys.

De start van de tweede seizoenshelft verliep stroef, niet alleen Sportclub Genemuiden, maar ook Hoogeveen kon in de eerste helft geen potten breken. De gasten uit Hoogeveen hadden in het eerste bedrijf zelfs de betere kansen, maar tot doelpunten kwam het niet. Sportclub Genemuiden oogde slordig. Hoogeveen verweerde zich kranig en de mogelijkheden die Sportclub kreeg waren op één hand te tellen. Voor rust zou er dan ook niet gescoord worden.

Na rust wist Sportclub Genemuiden wat het te doen stond. De weg naar het doel van Hoogeveen werd ingezet. De groen-witten leken meer grip op de wedstrijd te krijgen al bleven de mogelijkheden ook nu beperkt. Tot aan de 71e minuut, Martijn Eenkhoorn net binnen de lijnen voor Marc Magan wist Berwout Beimers te bereiken. Die bezorgde de bal via een steekpass bij Mike Reuvers. Deze kon vrij op doelman Stan Meekhof afgaan die hij vervolgens met een geplaatst schot het nakijken gaf.

Met nog 20 minuten te spelen knokte Hoogeveen voor wat het waard was, maar was het Sportclub Genemuiden die voor het meeste gevaar zorgde. Zo kregen Berwout Beimers en Rutger Etten de kans om de wedstrijd definitief is het slot te gooien, maar strandde de mogelijkheden voor beiden. Meer dan één doelpunt zou er in de wedstrijd dan ook niet vallen.

De achterstand op koploper Harkemase Boys die volgende week de tegenstander is van de groen-witten, bedraagt slechts twee punten. Een mooi affiche om naar uit te kijken.

2024-01-15 09:15:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.