SC Genemuiden - Blauw Geel '38 2-1 (2-1)

Sportclub Genemuiden-doelman Streutker pakt beslissende penalty tegen Blauw Geel '38© Helmich Lubberts

En opnieuw barstte Sportpark de Wetering in Genemuiden op zaterdag 8 juni 2024 bijna letterlijk uit zijn voegen. Sportclub Genemuiden doelman Hidde Streutker stopte de beslissende penalty en zorgde ervoor dat de groen-witten zich mogen gaan opmaken voor de allesbeslissende finales (2x) tegen Excelsior Maassluis, op weg naar de 2e Divisie.

Zelden was een wedstrijd zo bloedstollend spannend, met het Veghelse Blauw Geel ’38 als tegenstander. De ruim tweeduizend bezoekers kregen meer dan waar voor hun geld. Ruim 120 minuten voetbal, met als climax een serie van twaalf strafschoppen deed menig voetbalhart sneller kloppen.

Na de 4-3 nederlaag bij het doordeweekse treffen was het Sportclub Genemuiden die aan zet was. Slechts één doelpunt moest er gemaakt worden om in ieder geval de stand weer op gelijke hoogte te brengen. Toch zag het hier in de beginfase allerminst naar uit, want het was Blauw Geel die in de 13e minuut brutaal de leiding nam door een doelpunt van Wouter op den Camp.

Lang mochten de gasten niet genieten van deze voorsprong, want zoals wel vaker dit seizoen raakte Sportclub Genemuiden allerminst van de wijs van deze snelle tegentreffer. Nog geen twee minuten later was het Arend van de Wetering die de stand alweer gelijk had getrokken. De wedstrijd bleef onverminderd aantrekkelijk, want nog geen 10 minuten later was het opnieuw raak. Vanuit een verre ingooi van de hand van Bart Jan Brouwer, was het Jens Jurn Streutker die met het hoofd de 2-1 binnenkopte. Bij deze drie doelpunten zou het in de eerste helft blijven en het was afwachten wat de tweede helft zou gaan brengen.

Dat de doelpunten niet als rijpe appels zouden gaan vallen lag wel in de lijn der verwachtingen. In de tweede helft bleven beide partijen zoeken naar de mogelijkheden, maar in de reguliere speeltijd zouden er geen doelpunten meer vallen.

In de verlenging zou dit echter meer dan goed gemaakt worden. Eerst was het Mike Reuvers die in de 2e minuut van de eerste verlenging de stand op 3-1 zette, Rens van Benthem was nog geen 3 minuten later ook trefzeker, de 4-1 van zijn voet deed het sportpark exploderen, want de buit was binnen!

Blauw Geel ’38 leek verslagen, in een tijdsbestek van amper 25 minuten twee doelpunten maken was eigenlijk niet te doen en leek zelfs onmogelijk. Toch zou het anders lopen, want nadat in de 116e minuut Lars Loerman eerst de 4-2 aantekende, was het Bram Besems die in de 121e minuut voor de 4-3 zorgde en beide teams veroordeelde tot de strafschoppenserie.

De afloop kennen we, uiteindelijk was het Sportclub Genemuiden die aan het langste eind trok en de strafschoppenserie in hun voordeel besliste. Nadat Nick Buitink de strafschop wel wist te benutten, was het Lars Loerman die doelman Hidde Streutker op zijn weg tegenkwam. De ontlading die daarop volgde was onbeschrijfelijk, doelman Hidde Streutker werd bedolven door spelers en supporters die massaal bezit van het veld hadden genomen. De mannen van René van der Weij hadden het toch maar mooi geflikt; de finale bereiken in de nacompetitie. Een ongekende prestatie die alleen nog maar mooier kan worden.

Uitslag reguliere speeltijd 2-1, na verlenging 4-3. Strafschoppenserie 4-3 in het voordeel van Sportclub Genemuiden.

2024-06-10 10:10:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.