Opening nieuwe afslag bedrijventerrein na bouwvakvakantie

Rotonde Nieuwe Weg in Genemuiden open voor verkeer

In februari 2024 startte aannemer Schagen Infra met de aanleg van een rotonde op de Nieuwe Weg tussen Genemuiden en Hasselt. In opdracht van de gemeente Zwartewaterland komt hier een extra aansluiting van bedrijventerrein Zevenhont op de N759. Vanaf deze week maakt verkeer er gebruik van.

Via een tijdelijke weg kon verkeer altijd langs de werkzaamheden rijden. Nu het grootste deel van de rotonde aangelegd is, kan de tijdelijke weg worden verwijderd. Pas daarna is het mogelijk om het bedrijventerrein op de rotonde aan te sluiten. Hieraan wordt vanaf volgende week gewerkt. Na de bouwvakvakantie gaat de afslag open.

Nieuw fietspad
Daarmee is het project nog niet klaar. Na de zomervakantie begint Schagen Infra met de aanleg van een fietspad vanaf het bedrijventerrein richting de rioolwaterzuivering. Zo zijn de aanliggende bedrijven ook per fiets comfortabel en veilig bereikbaar. Vanaf eind september kan fietsverkeer gebruikmaken van het betonnen pad van 3 meter breed.

2024-07-06 08:59:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.