advertentie

‘Hoe groot is het probleem?'

Partijen zien veel heil in rioolwateranalyse van drugsgebruik in Zwartewaterland

Veel partijen hebben zorgen over het drugsgebruik in de gemeente Zwartwaterland. Ze willen hier meer grip op krijgen. Toch is niet duidelijk hoe groot het probleem is. Tijdens een overleg van burgemeesters zijn voorzichtige plannen gemaakt om samen een rioolwateronderzoek te bekostigen. Daarmee kan beter worden gemeten of en hoe groot het drugsprobleem in de gemeente is. 

Partijen als SGP en CU hebben hun zorgen geuit over het drugsprobleem in de gemeente. Ook het CDA deed dit, maar wel met een kanttekening: ‘Hoe groot is het probleem? Is ons beeld wel goed? Hebben we überhaupt een juist beeld hierop?’ Zij zagen dan ook veel heil in rioolwatermetingen om duidelijkheid te krijgen. Iets wat veel meer partijen steunden.  

De burgemeesters van omliggende gemeenten hadden vorige week al het plan opgevat om dit eventueel samen te doen en te bekostigen. De plannen zijn gemaakt en burgemeester Bilder komt bij nieuwe ontwikkelingen terug bij de gemeenteraad.  

2023-12-08 12:41:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.