Sparta Nijkerk - SC Genemuiden 4-1 (2-0)

Opnieuw nederlaag voor Sportclub Genemuiden

Opnieuw nederlaag voor Sportclub Genemuiden© Helmich Lubberts

Het begin van de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk was zaterdag 19 oktober 2024 nog niet eens zo slecht voor Sportclub Genemuiden. Het ging voortvarend en het leek erop dat de goede partij van een week eerder tegen DOVO een goed vervolg zou krijgen. Marc Magan was de eerste speler die het namens Sportclub Genemuiden mocht proberen. Zijn schot was hard en gericht, maar leverde geen treffer op. Nog geen 2 minuten verder was het opnieuw Magan die een goede kans kreeg, maar net zoals bij de eerste mogelijkheid ging zijn bal rakelings over.

Geheel tegen de verhouding in was het Sparta Nijkerk die op voorsprong kwam, via een aanval op links kwam de bal bij Christos Ibrahim terecht die fraai afrondde en de thuisclub op een 1-0 voorsprong zette. Nog geen kwartier later lag ook de 2-0 al in het net. Een wel heel gemakkelijk gegeven strafschop werd door Tyrone Fonville benut waarmee Sparta Nijkerk al in een vroeg stadium op rozen leek te zitten. Sportclub Genemuiden stond er bij en keek er naar. Het zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen en lijkt op dit moment niet bij machte om de neerwaartse spiraal om te buigen.

Ook tegen Sparta Nijkerk waren de kansen die het creëerde minimaal. Eeen schot van Matthias Breman een kopbal van Mike Reuvers en een kopbal van Arend van de Wetering die van de lijn werd gehaald waren dan ook de enige wapenfeiten die de groen-witten voor rust nog op de mat wisten neer te leggen.

Met nog een volle tweede helft voor de boeg was er nog genoeg tijd om de wedstrijd te doen kantelen. De 2-0 achterstand was te overbruggen en met een beetje geluk realiseerbaar. De gedachte op een alsnog goede afloop werd Sportclub Genemuiden al snel ontnomen, want in de 49e minuut was het Tyrone Fonville die alle hoop voor de groen-witten aan diggelen schoot en de 3-0 voor de thuisclub aantekende. De wedstrijd was gespeeld. Het doelpunt van Marc Magan deed Sportclub Genemuiden nog wel even opleven, maar dat was het dan ook wel. De 4-1 van de voet van Mourad El Haddouti was er één voor de statistieken, maar deze vierde treffer deed de nederlaag wel harder doen aankomen.

2024-10-21 08:58:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.