advertentie

Van energiescan tot het opvragen van offertes

Ontzorgingsprogramma MKB in Overijssel van start

De provincie Overijssel ontvangt de komende drie jaar subsidie van de Rijksoverheid om mkb’ers te helpen met het verduurzamen van hun bedrijfspand en/of proces. Kleine en micro-ondernemers met maximaal 50 fte en maximale omzet van 10 miljoen euro kunnen deelnemen.

Zetten van de juiste stappen
Europese en Nederlandse beleidskaders stellen de komende tijd strengere eisen aan energie- en gebouwprestatie. Veel kleine mkb’ers missen de kennis en capaciteit om hierop in te spelen en hun bedrijfspand of bedrijfsproces te verduurzamen. Met het Ontzorgingsprogramma MKB bieden we mkb’ers hulp om de juiste stappen te zetten naar een duurzaam bedrijf.

Van energiescan tot het opvragen van offertes
Gedeputeerde Tijs de Bree legt uit: “Met een team van onafhankelijke adviseurs helpen we ondernemers bij het inzichtelijk maken van mogelijke maatregelen aan de hand van een energiescan. We stellen een plan van aanpak op: welke stappen ga je wanneer zetten en wat is het beoogde effect. We onderzoeken de financieringsmogelijkheden en helpen bij het aanvragen van subsidie. Tot slot helpen we bij het vinden van een uitvoerende partij en het beoordelen van de offertes.”

Gratis en onafhankelijk
Het ontzorgingsprogramma biedt gratis onafhankelijk advies en begeleiding van een deskundige om te verduurzamen. De energiescan en het budget voor het nemen van de maatregelen vallen niet binnen het programma. Maar er zijn aantrekkelijke subsidiemogelijkheden, financieringsvormen en leningen om daarin de ondersteunen. 

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op www.nieuweenergieoverijssel.nl/ontzorgingsprogramma-mkb/

2024-05-14 16:07:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.