Be Quick '28 - DESZ 1-0 (0-0)

Onnodig verlies DESZ bij Be Quick '28

Afgelopen zaterdag nam DESZ het op tegen Be Quick '28. Het is het tweede seizoen dat beide elkaar treffen in competitieverband. Vorig jaar wisten beide clubs hun positie in de tweede klasse niet veilig te stellen en nu is er dus een treffen in de derde klasse Noord. Vorig jaar leverde de uitwedstrijd een 1-1 gelijkspel op, echter op Sportpark Cingellanden werd het 1-6 voor de Zwollenaren.

Al in de eerste minuut had DESZ de mogelijkheid om te scoren. Een knullige terugspeelbal werd gepakt door de keeper van Be Quick '28. De indirecte vrije trap die hierop volgde werd door Karlo Naberman naast het doel geschoten. Kort daarna was het Be Quick '28 met hun eerste kans van de wedstrijd. Tot veel echte kansen kwamen beide ploegen niet in de eerste helft, enkel wat corners en omschakelmomenten. In de slotminuten van de eerste helft komt DESZ met de schrik vrij. Een hoekschop van Be Quick '28 raakt de lat en de hieropvolgende hoekschop wordt net niet binnengelopen.

Vlak na rust is het echter wel raak voor de Zwollenaren. Een indraaiende corner valt ongelukkig binnen. DESZ is na deze tegenslag dringend op zoek naar de gelijkmaker en dwingt de thuisploeg terug op eigen helft. Veel corners volgden, echter zonder resultaat. In de slotminuten krijgt Arjan Krabbe via Jona Marsman de bal nog voor zijn voeten in het strafschopgebied van Be Quick '28, de doelman weet het schot helaas goed te pareren.

Uiteindelijk is daar dan het fluitsignaal van de scheidsrechter, geen punten voor de ploeg van Pim Kaagman. Zaterdag aanstaande komt ASC '62 uit Dalfsen op bezoek. De Sluzigers kunnen goede zaken doen als zij weten te winnen.

2024-02-05 09:47:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.