DVS '33 - SC Genemuiden 2-0 (1-0)

Onmachtig Sportclub Genemuiden verliest van DVS '33

Onmachtig Sportclub Genemuiden verliest van DVS '33© Helmich Lubberts

Dat Sportclub Genemuiden zich op dit moment in een moeilijke fase bevindt is wel duidelijk. In Ermelo knokte de Genemuidenaren zaterdag 5 oktober 2024 voor wat het waard was, maar moest in DVS'33 toch zijn meerdere herkennen. De groen-witten verloren de wedstrijd dan ook terecht met 2-0.

De mogelijkheden die Sportclub Genemuiden kreeg in het uitduel waren op één hand te tellen. In de eerste helft was dit er welgeteld één. Jongeling Milan Drost ontdeed zich knap van een aantal tegenspelers en bezorgde de bal bij Rens van Benthem, die wist de bal te raken maar de kracht om er een doelpunt uit te persen was onvoldoende.

Het was DVS '33 die de gehele wedstrijd domineerde. Niet alleen in eerste helft maar ook in de tweede helft was de thuisclub de bovenliggende partij. De voorsprong die het nam in de 23e minuut van de wedstrijd was dan ook terecht. Een lange bal van doelman Jan van Willige bereikte Benjamin Roemeon. Zijn diagonale schot was hard, maar niet onhoudbaar, toch verdween hij in het doel en was het DVS '33 die op een 1-0 voorsprong kwam.

In het verdere verloop van de eerste helft zou er verder niet al te veel meer gebeuren, DVS '33 deelde af en toe wat plaagstootjes uit, maar dat was dan ook alles wel mee gezegd.

Sportclub Genemuiden wist wat het te doen stond in de tweede helft. De 1-0 achterstand was te overbruggen en met een beetje geluk zelfs om te buigen naar een gelijke stand. Die mogelijkheid daartoe kwam er zelfs ook. Een harde schuiver van de voet van Berwout Beimers richting het doel leek een prooi voor Rens van Benthem te worden. Jammerlijk genoeg kwam deze net een teenlengte te kort om de bal te beroeren, zodat dit bijna zekere doelpunt niet doorging.

Sportclub Genemuiden bleef door deze actie hoop houden, al was het hoop tegen beter weten in. Opnieuw was het de thuisclub die toe zou slaan. De ingevallen Yannick Bouw legde de bal panklaar voor Ian van Otterlo, die hoefde alleen nog maar zijn voet tegen de bal te zetten en af te drukken. Bij deze twee treffers zou het blijven. DVS '33 geloofde het wel en bij Sportclub Genemuiden was het geloof in een goede afloop ook wel weg. Het zat er simpelweg gewoon niet in. Zaterdag aanstaande wacht DOVO, opnieuw een tegenstander van formaat.

2024-10-07 10:17:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.